to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:42 | 30.05.2022

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Τα ευρωπαϊκά χρήματα να πάνε σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG)του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση με θέμα: «Κοινή συζήτηση για το Σχέδιο Διορθωτικού Προϋπολογισμού 3» και μεταξύ άλλων τόνισε: «Κοινή μας ευθύνη είναι να εξασφαλίσουμε ότι τα ευρωπαϊκά χρήματα πηγαίνουν με διαφάνεια και χρηστή διαχείριση σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων προσφύγων-μεταναστών – Έτσι υπηρετούμε τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σεβόμαστε τη Συνθήκη της Γενεύης και το κράτος δικαίου»


«Σταθερή θέση αρχής για εμένα και την Πολιτική μου Ομάδα, η στήριξη προσφύγων-μεταναστών ανεξαρτήτως χρώματος δέρματος ή μαλλιών και των χωρών υποδοχής» είπε ο κ. Παπαδημούλης

Με την ιδιότητα του σκιώδη εισηγητή της Ευρωομάδας της Αριστεράς (TheLeft), ο Δημ. Παπαδημούλης ανέφερε τα εξής:

«Ευχαριστώ κε Πρόεδρε.

Ευχαριστώ και τον συνάδελφο Ρέσλερ. Στηρίζουμε την πρόταση τροποποίησης γιατί πρέπει να στηριχθούν οι πρόσφυγες που προκαλεί η βάρβαρη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Αυτή η θέση είναι για εμένα και για την Πολιτική μου Ομάδα μια σταθερή θέση αρχής. Την ίδια θέση είχαμε και το 2015 όταν είχαμε ένα κύμα προσφύγων από τον πόλεμο στη Συρία, απ’ όπου περνούσαν από την χώρα μου την Ελλάδα μέσω κυρίως των τουρκικών συνόρων.

Και θα ήθελα όλοι οι συνάδελφοι από όλες τις Πολιτικές Ομάδες να έχουν την ίδια σταθερή ευαισθησία στη στήριξη των προσφύγων και των χωρών υποδοχής ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος ή το χρώμα των μαλλιών των προσφύγων. Για να υπηρετούμε τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι ο σεβασμός στους πρόσφυγες, στη Συνθήκη της Γενεύης και στο κράτος δικαίου.

Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι κοινή μας ευθύνη είναι πάντοτε να φροντίζουμε τα χρήματα να πηγαίνουν με την πιο χρηστή διαχείριση, τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με διαφάνεια σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη, δηλαδή και στους πρόσφυγες.

Και με αυτή την αφορμή προκύπτει ότι τελειώνει το αποθεματικό, τελειώνουν τα χρήματα. Επομένως πρέπει να σκεφτούμε κι εμείς, και η Κομισιόν και τα κράτη-μέλη ‘’outofthebox’’ για να υπηρετήσουμε τους στόχους που έχουν τεθεί και για τον προϋπολογισμό του 2022 και γενικότερα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Σας ευχαριστώ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)