to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:50 | 26.10.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Συγκροτήθηκε στην Ευρωβουλή το ευρύ μέτωπο κατά της ακροδεξιάς, ρατσιστικής βίας (ηχητικό)

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά με τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους έπεισαν τόσο τους Φιλελεύθερους όσο και το τμήμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που δεν... φλερτάρει με τον Όρμπαν να συνυπογράψουν το ψήφισμα καταδίκης της ακροδεξιάς, ρατσιστικής βίας, είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Θανάση Λαζαρίδη.


Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να αναφέρονται η δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής αλλά και για την δολοφονική επίθεση στον Ζακ Κωστόπουλο, στην οποία συμμετείχε άτομο γνωστό για την δραστηριοποίησή του στην ελληνική άκρα δεξιά.

«Με αφορμή την έξαρση της νεοφασιστικής βίας, της ρατσιστικής ακροδεξιάς, ζητήσαμε να κάνουμε ένα έκτακτο ψήφισμα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με πρωτοβουλία της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Τελευταία αφορμή, ήταν η επίθεση με φυσική βία κατά γυναίκας ευρωβουλευτή της Αριστεράς και του βοηθού της από μέλη της Casa Pound,ακραίας φασιστικής οργάνωσης στην Ιταλία», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το θετικό κατά τον ίδιο είναι «ότι πρώτον συγκροτήθηκε συμμαχία από Αριστερά, Σοσιαλιστές και Πράσινους που έπεισε και τους Φιλελεύθερους και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τουλάχιστον το κομμάτι που δεν φλερτάρει με τον Όρμπαν. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, (355 υπέρ, 90 κατά, 39 αποχές)».

Μάλιστα, η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «πέτυχε και δύο αναφορές σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος: στην εν εξελίξει δίκη της Χρυσής Αυγής για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και στην εγκληματική βαρβαρότητα εναντίον του Ζακ Κωστόπουλου, με την προσθήκη ότι ένας από τους δύο που τον κλωτσούσαν στο κεφάλι είναι γνωστός και για την δραστηριοποίησή του στην ελληνική άκρα δεξιά».

Πλέον, τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, «το ζητούμενο είναι η συνέχεια που θα δοθεί, πρέπει να επιδιώξουμε σε κάθε χώρο, γειτονιά, πόλη, χώρα, να φτιάξουμε το πιο πλατύ αντιφασιστικό, δημοκρατικό μέτωπο, γιατί η άνοδος της ακροδεξιάς είναι μεγάλη και ανησυχητική. Αυτοί οι τύποι μπορεί να φορούν σινιέ κουστούμια και ταγιέρ, αλλά είναι γνήσιοι πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Δεν πρέπει καθόλου να υποτιμάμε αυτόν τον κίνδυνο».

«Επίσης, καθημερινά ως Αριστεροί πρέπει να συνδέουμε την μάχη εναντίον του νεοφιλελευθερισμού με την  μάχη εναντίον του φασισμού. Οι ανισότητες που γεννά το νεοφιλελεύθερο δόγμα είναι λίπασμα για την άνοδο της άκρας δεξιάς», υπογράμμισε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Κόκκινο 105.5 εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)