to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:44 | 18.09.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: «Το στοίχημα είναι να κάνουμε πράγματα, όχι να κερδίσουμε απλά τις εκλογές»

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλά για τις νέες αρμοδιότητές του αλλά και τους στόχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον Ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” και τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ σηματοδότησε την ανάληψη της πολιτικής πρωτοβουλίας, με θέσεις και προτάσεις, ώστε όχι μόνο να κερδίσουμε τις προσεχείς εκλογές, αλλά να μείνουμε στην κυβέρνηση πολλά χρόνια, παράγοντας μετρήσιμα αποτελέσματα για την κοινωνία, τους ασθενέστερους και όσους πιστεύουν και συσπειρώνονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα, τόνισε πως την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά κινδυνολογεί βλάπτοντας την χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ οικοδομεί θέσεις που θα του επιτρέψουν να υπερασπιστεί καλύτερα αυτά για τα οποία παλεύει.

Σχετικά με τις νέες αρμοδιότητες που ανέλαβε ως αντιπρόεδρος στο Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε πως είναι όχι απλά ο μόνος Έλληνας, αλλά και ο μόνος Αριστερός σε αυτή τη θέση και πως δημιουργείται μία δυνατότητα για να πιέσει κανείς ώστε να αλλάξουν πράγματα, χωρίς ξεχνάμε τους συσχετισμούς. Είναι σημαντικό να μπορεί να πείσει κανείς. Για παράδειγμα, μία από τις πρώτες αποφάσεις που λάβαμε ομόφωνα ως προεδρείο, ήταν η επιβολή προστίμου σε ακροδεξιό Πολωνό ευρωβουλευτή, γιατί χρησιμοποίησε ρατσιστική ρητορική. Αν συγκρίνει κανείς με αυτά που συμβαίνουν στην Ελληνική βουλή, θα στεναχωρηθεί, γιατί, όπως πληροφορούμαι, εκεί οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παίρνουν άτοκα δάνεια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)