to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:39 | 09.09.2019

Οικονομία

Δ. Παπαδημούλης: Στην πολιτική συνοχής δεν είναι δυνατό να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα χρήματα (βίντεο)

Ομιλία του Δ. Παπαδημούλη στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωκοινοβουλίου


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) και στη συζήτηση με θέμα «Γενικός Προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020» είπε τα εξής:

«Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε.

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την δουλειά που έχετε κάνει και μάς παρουσιάσατε. Συμμερίζομαι πολλές από τις παρατηρήσεις των σκιωδών εισηγητών των άλλων Πολιτικών Ομάδων που προηγήθηκαν, καταθέτοντας επισημάνσεις και προτάσεις.

Θεωρούμε αναγκαίο να ενισχυθούν οι προβλέψεις σε κονδύλια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, τις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τη νεολαία. Να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στο ταμείο μετάβασης, όπως ειπώθηκε, για να έχουμε μια πιο ομαλή μετάβαση σε μία πιο καθαρή χρήση ενέργειας.

Γενικά πιστεύω πως πρέπει να ενισχύσουμε ως Επιτροπή Περιφερειακής Πολιτικής, όπως κάναμε και στην προηγούμενη θητεία, τον αγώνα που δίνουμε για να μην αποδυναμωθούν οι πολιτικές συνοχής, κοινωνικής και περιφερειακής. Δεν είναι δυνατό να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα χρήματα. Αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα όταν συζητούμε τον Προϋπολογισμό και τους στόχους συνοχής.

Η Πολιτική μου Ομάδα θα καταθέσει τις επόμενες μέρες τροπολογίες και φιλοδοξούμε να μην αποδυναμωθεί το σχέδιο που μάς παρουσιάσατε αλλά, αντιθέτως, να ενισχυθεί, υπερασπίζοντας τις πολιτικές συνοχής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)