to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:45 | 12.10.2022

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Στην Ελλάδα επικρατεί το κουκούλωμα

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα είναι στις χώρες που αυξήθηκαν η φτώχεια, η ανισότητα και η ανημπόρια στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού. Αυτό το έργο έχει υπογραφή 'Κυριάκος Μητσοτάκης'», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης


«Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει με την εξεταστική για τις υποκλοπές στην Ελλάδα. Με ευθύνη της ΝΔ, μέσα στο σκάνδαλο των υποκλοπών έχουμε και το σκάνδαλο της συγκάλυψης. Η ντροπή είναι ακόμη πιο μεγάλη, δε, γιατί σκεφτόντουσαν μέχρι και να γίνει μυστική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στο όνομα του απορρήτου! Αυτό δεν είχε γίνει ποτέ στη μεταπολίτευση. Ούτε για τα Ίμια, ούτε για την ελληνοτουρκική κρίση το '87. Τελικά η ΝΔ ανέκρουσε πρύμναν υπό την πίεση της δημόσιας κατακραυγής», δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Flash TV ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως επισήμανε ο ίδιος πάντως «δεν είναι καλό σημάδι το κάθε κόμμα, και πόρισμα». «Προσωπικά θα προτιμούσα κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης να είχαν εξασφαλίσει κοινό πόρισμα. Ωστόσο για την απογοητευτική εξέλιξη στην εξεταστική της βουλής η κεντρική ευθύνη βαραίνει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς επέλεξε τη γραμμή της συγκάλυψης. Πιστεύω όμως ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έπρεπε να ενώσουν δυνάμεις και να ετοιμάσουν ένα κοινό πόρισμα για να αναδείξουν πιο έντονα τη συγκάλυψη που επιδιώκει ο Μητσοτάκης»,  είπε.

«Δυστυχώς  στην Ελλάδα του 2022, με εξαίρεση ελάχιστα μέσα ενημέρωσης, είναι πρωτοφανής ο φιλοκυβερνητικός προσανατολισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των  ΜΜΕ. Γι' αυτό είμαστε και 27οι στους 27 στην ελευθερία του Τύπου στην ΕΕ και 108οι παγκοσμίως», σημείωσε ο ίδιος.

Ο Δημ. Παπαδημούλης προσέθεσε: «Θέλω να σημειώσω ότι σε άλλα κοινοβούλια στην ΕΕ ψάχνουν την αλήθεια. Μέχρι και ο Κουρτς, το χρυσό παιδί της Δεξιάς, αναγκάστηκε να παραιτηθεί διότι η εξεταστική εκεί βρήκε ότι έδωσε 1 εκατ. ευρώ για στημένες δημοσκοπήσεις. Στην Ελλάδα επικρατεί το κουκούλωμα. Κουκούλωμα στη Siemens, κουκούλωμα στο Βατοπέδι, κουκούλωμα στο χρηματιστήριο, κουκούλωμα και στα δομημένα ομόλογα! Το έλλειμμα δημοκρατίας, η διαφθορά και το πελατειακό κράτος τίναξαν την μπάνκα στον αέρα στην Ελλάδα. Ευτυχώς στο Ευρωκοινοβούλιο η εξεταστική δεν δουλεύει έτσι».

«Η εξεταστική επιτροπή του Ε/Κ έρχεται στην Ελλάδα 2, 3, 4 Νοεμβρίου και όσους έκρυψε και δεν τους κάλεσε καν η εξεταστική της Βουλής υπάρχει πρόθεση να τους συναντήσει η πρώτη. Αυτό που επιδιώκει το Ευρωκοινοβούλιο είναι να βρούμε την αλήθεια. Γιατί όταν κουκουλώνονται τα σκάνδαλα ροκανίζεται η δημοκρατία. Όλες, δε, οι επιθέσεις εναντίον του Παπαδημούλη που έδωσε την αλήθεια στη δημοσιότητα δείχνουν ποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του», δήλωσε.

«Αναρωτιέμαι, θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κλείσει την εξεταστική και το πόρισμά της στην ελληνική Βουλή πριν καν έρθει το Ευρωκοινοβούλιο στην Ελλάδα; Η προσπάθειά του να αναβάλλει ή να ματαιώσει αυτή την επίσκεψη είναι, πάντως, καταδικασμένη να αποτύχει. Είναι,  δε, ομολογία ενοχής το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να δηλώσει ότι δεν θέλει να συναντηθεί με το Ε/Κ ο κ. Μητσοτάκης», είπε επιπλέον.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε: «Η άρνηση της κυβέρνησης να συμβάλλει στην αναζήτηση της αλήθειας κάνει και κακό στη χώρα.  Γίνανε πολλές παρασκηνιακές προσπάθειες να αναβληθεί ή να ματαιωθεί η αποστολή του Ε/Κ στην Ελλάδα, με τη συνδρομή μέρους της ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά η σαφής και μεγάλη πλειοψηφία του Ε/Κ θέλει να βρει την αλήθεια. Χρειαζόμαστε όμως και τη συνδρομή των ελληνικών αρχών. Εγώ περιμένω από τον κ. Ντογιάκο, που είναι διορισμένος από την κυβέρνηση, αντί να κάνει έρευνα για το πώς διέρρευσαν οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις, να κάνει έρευνα για το πώς και το γιατί έγιναν».

Επιπλέον ξεκαθάρισε: «Δεν θέλουμε εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και εγώ ως επικεφαλής της Ευρωομάδας μας και Αντιπρόεδρος του Ε/Κ εξαιτίας αυτής της κακής, άθλιας συμπεριφοράς της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κινδυνεύσει η Ελλάδα να χάσει κονδύλια! Αν πραγματικά θέλουν την αλήθεια να μην κρύβονται! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέχει από τις δημοκρατικές προδιαγραφές ενός ευρωπαϊκού κράτους. Φυσικά δεν είναι μόνο ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Δημητριάδης. Είναι και οι επιχειρηματίες Μπίτζιος και Λαβράνος. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι μεγαλομέτοχοι των εταιρειών που χρησιμοποιούν το Predator».

Τόνισε, δε, πως «δεν πρέπει να έχουμε τον "ωχαδερφισμό" ότι αυτά πάντα συμβαίνανε, γιατί η διαφθορά με τη χειραγώγηση της ενημέρωσης και την οπισθοχώρηση της δημοκρατίας που συνιστούν οι παρακολουθήσεις είναι όψεις του ίδιου νομίσματος».

Ο Δημ. Παπαδημούλης επισήμανε επιπλέον ότι «η εξεταστική επιτροπή του Ε/Κ ζητά την εμπλοκή της Europol με υπογραφή του προέδρου της κ. Λένερς,  που ανήκει στη Δεξιά». «Κι αυτό γιατί έχει αμφιβολίες η εξεταστική του Ε/Κ αν οι αρχές σε Ουγγαρία, Πολωνία, Ελλάδα και Ισπανία έχουν πραγματικά τη διάθεση να κάνουν τη δουλειά τους. Θα περίμενα και η ελληνική Δικαιοσύνη και η αστυνομία να ζητάνε τη συνδρομή της Europol», συμπλήρωσε.

Για το ζήτημα της ακρίβειας και των  ανισοτήτων δήλωσε ότι «την ώρα που κάποιοι βγάζουν δισεκατομμύρια από τα καύσιμα και επιδοτούνται με τα λεφτά των φορολογουμένων κάποιοι άλλοι δεν έχουν να βγάλουν  το μήνα».
«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα είναι στις χώρες που αυξήθηκαν η φτώχεια, η ανισότητα και η ανημπόρια στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού. Αυτό το έργο έχει υπογραφή 'Κυριάκος Μητσοτάκης'», είπε.

«Θέλω να κάνω μια έκκληση στον συνάδελφό μου, τον Νίκο Ανδρουλάκη, να μην χάσουμε την ευκαιρία στις επόμενες εκλογές να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Παρά τις διαφορές μας, τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις και με εργαλείο την απλή αναλογική να έχουμε μια κυβέρνηση πλατιάς λαϊκής νομιμοποίησης και συνεργασίας, όπως έχουν 21 από της 27 χώρες της ΕΕ. Γιατί την Ελλάδα τη χρεοκόπησαν μονοκομματικές κυβερνήσεις, με πρώτη την ευθύνη της ΝΔ», υπογράμμισε ο Δημ. Παπαδημούλης.

Και κατέληξε: «Παραξενεύομαι που η ΝΔ, αν και είχε το σλόγκαν "Μένουμε Ευρώπη", υιοθετεί έναν αντιευρωπαϊκό προπαγανδιστικό οίστρο εναντίον των αναλογικών εκλογικών συστημάτων και των κυβερνήσεων συνεργασίας που συνιστά τον ευρωπαϊκό κανόνα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)