to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:18 | 03.02.2021

Πολιτική

Το Ευρωκοινοβούλιο «καρφώνει» τις ελληνικές αρχές για καθυστερήσεις στην υπόθεση του Λαγού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Μεταξύ άλλων,συζητήθηκε και η ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας άρσης της ασυλίας του νεοναζί εγκληματία, Ι. Λαγού, από το Ευρωκοινοβούλιο.


Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέχεια των τριών σχετικών επιστολών του,οι οποίες και επισυνάπτονται, τόνισε για ακόμη μία φορά την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες άρσης της ασυλίας εντός του Ευρωκοινοβουλίου, δεδομένου ότι η συνέχιση της συμμετοχής του στο έργο του Ευρωκοινοβουλίου προκαλεί το κοινό αίσθημα και αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Παπαδημούλης καλωσόρισε την επίσημη έναρξη, επιτέλους, των διαδικασιών από την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου (JURI) και ζήτησε από τον Πρόεδρο Σασόλι την ανάγκη για επίσπευση της διαδικασίας το ταχύτερο δυνατό.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντ. Σασόλι, υπογράμμισε στον Δημ. Παπαδημούλη το προσωπικό του ενδιαφέρον για την υπόθεση και συμφώνησε στην ανάγκη η διαδικασία να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και με σεβασμό στο ισχύον νομικό πλαίσιο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε επίσης ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην καθυστερημένη λήψη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του επίσημου αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση. Το αίτημα συνοδεύτηκε με την αποστολή μιας δικογραφίας 2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά!, οι οποίες και έπρεπε να μεταφραστούν, γεγονός που προκάλεσε νέες πρόσθετες καθυστερήσεις στη διαδικασία.

ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σασόλι κατά τη συνάντησή του με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη αποκάλυψε ότι οι ελληνικές αρχές όχι μόνο καθυστέρησαν να αποστείλουν τη δικογραφία για την άρση ασυλίας Λαγού, αλλά και όταν τις έστειλαν ήταν αμετάφραστη!


Τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη των νεοναζί από την ελληνική δικαιοσύνη και μετά τη διαφυγή του Χρήστου Παππά μέσα από τα χέρια του κ. Χρυσοχοίδη, σήμερα μαθαίνουμε πως οι αρχές ολιγώρησαν και στο θέμα της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού σε σχέση με τη συνδρομή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσει επιτέλους να εκθέτει τη χώρα και να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο των ευρωπαϊκών αρχών από εδώ και πέρα.


Σε κάθε περίπτωση απέναντι στα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και απέναντι σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, η κυβέρνηση είναι ήδη υπόλογη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)