to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:17 | 06.02.2018

Οικονομία

Δ. Παπαδημούλης προς Μ. Ντράγκι: Να κλείσουν οι μαύρες τρύπες της φοροδιαφυγής (βίντεο)

Πρέπει να προχωρήσει άμεσα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων και πολιτικές εναρμόνισης


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και στη συζήτηση με θέμα «Ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2016». Απευθυνόμενος προς τoν Μάριο Ντράγκι, Πρόεδρο της ΕΚΤ, και προς τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Αρμόδιο Επίτροπο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:  

«Κύριε Ντράγκι, εμείς δεν θα σας επικρίνουμε για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά γιατί δεν συμβάλλετε κι εσείς, όσο πρέπει, για να προετοιμαστεί η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την επόμενη κρίση και για την επόμενη ύφεση.

Σας επικρίνουμε, γιατί χρειάζεται ταχύτερα και εντονότερα να στραφούμε από μια δογματική μονομέρεια στη λιτότητα, σε πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Γιατί η λογοδοσία και η ενίσχυσή της πρέπει να εξασφαλιστεί όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη.

Και σας καλούμε να δεχθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις συστάσεις του Ευρωπαίου διαμεσολαβητή για την ενίσχυση και της διαφάνειας και της δημοκρατικής λογοδοσίας.

Σας καλούμε να αποσυρθείτε από το Γκρουπ των 30.

Όλοι ξέρουμε ότι αυτό το διάστημα η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης πάει κάπως καλύτερα, αλλά αυτό δεν μπορεί να κρύψει τα ελλείμματα και τα κατασκευαστικά προβλήματά τους.

Ατελής οικονομική ένωση, ατελής τραπεζική ένωση, έλλειμμα διαφάνειας και δημοκρατικής λογοδοσίας, μονομέρεια στη λιτότητα.

Πρέπει να προχωρήσει άμεσα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων και πολιτικές εναρμόνισης, που να κλείσουν τις μαύρες τρύπες μέσα από τις οποίες περνά η εκτεταμένη φοροδιαφυγή των μεγάλων πολυεθνικών, αλλά και τα συστήματα απάτης και κλοπής του ΦΠΑ, μέσω των οποίων χάνουν και η Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη τεράστια ποσά σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Αυτά περιμένουμε από εσάς».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)