to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 07.11.2012

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Πρέπει να μπει επειγόντως, με εκλογές, ένα φρένο στον καταστροφικό κατήφορο

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 (Δ.Βερύκιος-Δ.Σταυρόπουλος), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:


Αν ψηφιστούν τα μέτρα και ο προϋπολογισμός, που είναι όψεις του ίδιου νομίσματος, τότε τα πράγματα θα πάρουν ακόμη πιο καταστροφικό δρόμο και για την κοινωνία και για την οικονομία. Ο προϋπολογισμός προβλέπει ύφεση άλλο ένα 4,5% για το 2013 και δημόσιο χρέος 189,1% του ΑΕΠ -πριν μπούμε στο Μνημόνιο το χρέος ήταν περίπου στο 125% του ΑΕΠ. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να μπει επειγόντως, με την παρέμβαση του λαού, δηλαδή με εκλογές, ένα φρένο στον καταστροφικό κατήφορο. Αυτοί που «πληρώνουν το μάρμαρο» βλέπουν πλέον καθαρά ότι οι άγριες περικοπές που υφίστανται δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την ελπίδα και την προοπτική, βλέπουν δηλαδή ότι στο βάθος του τούνελ το μόνο που υπάρχει είναι το τρένο που έρχεται.
 Δ. Βερύκιος: Νιώθετε δικαιωμένος από την απόφασή σας, την κρίσιμη ώρα που έπρεπε να διαλέξετε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς;
 
Όταν βλέπω τους πρώην συντρόφους μου, που σήμερα είναι στην ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ, να βαφτίζουν το κρέας ψάρι και να ψηφίζουν «παρών» στα μέτρα αλλά «ναι» την Κυριακή στον προϋπολογισμό που τα υλοποιεί και θα συνεχίσουν να μετέχουν στην κυβέρνηση που θα κάνει πράξη τα μέτρα, νιώθω απόλυτα δικαιωμένος. Την κρίσιμη ώρα, αφού εξάντλησα όλα τα περιθώρια για να μη γίνει η διάσπαση του Συνασπισμού, μαζί με χιλιάδες άλλους συντρόφους από το χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς επιλέξαμε να μείνουμε στο ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ και να εργαστούμε για να διορθώσουμε λάθη και μονομέρειες που είχε εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διόρθωση αυτών των λαθών και η ωρίμανση του κόμματος είναι άλλωστε αυτή που οδήγησε στην εκτίναξη του 27%.

tags: ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)