to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:22 | 12.09.2022

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Οι πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ξένες με το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία (βίντεο)

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε εκκωφαντικά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), αφήνοντας κενά εκατοντάδες έδρανα, με μόνη εξαίρεση τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, Μαν. Κεφαλογιάννη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μαρία Σπυράκη και Α.Μ. Ασημακοπούλου, που προσπάθησαν να μετριάσουν τον διασυρμό της χώρας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική προπαγάνδα


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στη συζήτηση με θέμα «Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής - Συστήματα επιτήρησης και κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στην Ελλάδα».

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς και του Δημ. Παπαδημούλη και εγκρίθηκε με τη στήριξη και της Αριστεράς και των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, αλλά και της ομάδας Renew του Εμ. Μακρόν, και αφορούσε το θέμα των υποκλοπών, του Predator και των παρακολουθήσεων συγκεκριμένα στην Ελλάδα.

Εκτός από τον Έλληνα ευρωβουλευτή και νυν επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, που οι ειδικοί του Ευρωκοινοβουλίου για την κυβερνοασφάλεια ανακάλυψαν την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το spyware Predator, τον λόγο πήρε επίσης οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Κώστας Αρβανίτης ως  Μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του ΕΚ και Στέλιος Κούλογλου - ως Μέλος και ο Κύπριος Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου - ως Πρόεδρος, της Ειδικής Επιτροπής PEGA, που έχει συγκροτήσει το Ευρωκοινοβούλιο για τις παράνομες παρακολουθήσεις και της οποίας, διακομματική αποστολή θα επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Ελλάδα για να υποβοηθήσει τη διαλεύκανση του σκανδάλου.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε εκκωφαντικά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), αφήνοντας κενά εκατοντάδες έδρανα, με μόνη εξαίρεση τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, Μαν. Κεφαλογιάννη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μαρία Σπυράκη και Α.Μ. Ασημακοπούλου, που προσπάθησαν να μετριάσουν τον διασυρμό της χώρας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική προπαγάνδα.

Tοποθέτηση πραγματοποίησε και ο Γιώργος Κύρτσος, ως ευρωβουλευτής πλέoν του Renew Europe.

Απευθυνόμενος προς την Κομισιόν, την οποία εκπροσώπησε ο Didier Reynders, αρμόδιος Επίτροπος Δικαιοσύνης και το Συμβούλιο, που εκπροσώπησε ο Mikuláš Bek, Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τσεχικής Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν και του εκπροσώπου του Συμβουλίου είναι ένα ηχηρό ράπισμα εναντίον  των πρακτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προσωπικά του πρωθυπουργού.

Αλλά πρέπει να προχωρήσετε από τις δηλώσεις, στην πράξη. Χθες είπε ο πρωθυπουργός ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και όχι απλώς από το παράνομο Predator, ήταν “νόμιμη και τεκμηριωμένη”.  Οφείλετε λοιπόν κι εσείς, όπως εμείς στο Ευρωκοινοβούλιο ζητούμε, να απαιτήσετε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μας πει δημόσια: είναι πράκτορας ξένων συμφερόντων ο Ανδρουλάκης; Είναι ύποπτος για εγκλήματα;
Ο ερευνητής δημοσιογράφος Κουκάκης, που ερευνούσε τραπεζικά και οικονομικά σκάνδαλα, είναι εθνικά επικίνδυνος;

Τα άδεια έδρανα της άκρας δεξιάς, των υπερσυντηρητικών και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δείχνουν ότι οι πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τόσο ξένες με το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία, που δεν είναι υπερασπίσιμες ούτε καν από τους πολιτικούς της φίλους. Ευχαριστώ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)