to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:54 | 09.12.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Οι εξελίξεις για μας είναι καλοδεχούμενες

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δημ. Παπαδημούλη στον Alpha 989: «Επιταχύνουν τις εξελίξεις για να κρύψουν τα νέα αντικοινωνικά μέτρα και την μονιμοποίηση του Μνημονίου»


Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 (Γ.Σμυρνής), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η κυβέρνηση επιταχύνει τις εξελίξεις, διότι, χθες, στο Eurogroup, συμφώνησε σε «πακέτο» νέων μέτρων μαζί με ένα τράτο δύο μηνών, έως ότου τα ψηφίσει. Κι επειδή αυτά τα αντικοινωνικά μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν ούτε καν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να τα κρύψουν μέσα στην αναμπουμπούλα της εκλογής ΠτΔ και τα μελομακάρονα, πολώνοντας το κλίμα. Ούτε έτσι όμως θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 180. Γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι όποιος ψηφίσει «ναι» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όποιο κι αν είναι το πρόσωπο, ψηφίζει «ναι» στον Σαμαρά πρωθυπουργό ως τον Ιούνιο του 2016, «ναι» στο Μνημόνιο και την παράτασή του, «ναι» στα νέα μέτρα.

Οι εξελίξεις για μας είναι καλοδεχούμενες

Οι εξελίξεις για μας είναι καλοδεχούμενες. Θα βάλουμε τα δυνατά μας, έτσι ώστε στις εκλογές που θα προκύψουν τέλη Γενάρη, το αργότερο αρχές Φλεβάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυτοδυναμία, για να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα, χωρίς δεμένα χέρια. Όσοι βέβαια μας διαβεβαίωναν ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι σταθερή ή ότι οι αλλαγές στο Σύνταγμα πρέπει να ψηφιστούν οπωσδήποτε γιατί αλλιώς καταστραφήκαμε, τώρα, με τη νέα αυτή «κωλοτούμπα», τι έχουν να μας πουν;

Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ.Σαμαρά είναι η καρέκλα του

Έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να πετύχουν τους 180. Χρησιμοποιούν και θα χρησιμοποιήσουν όλων των ειδών τα μέσα. Μέσα σε αυτό το δεκαήμερο, από 17-29 Δεκεμβρίου, θα μπουν στο παιχνίδι και διεθνείς πιέσεις και κινδυνολογία και ο «μπαμπούλας» ΣΥΡΙΖΑ και όλα. Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Από χθες το βράδυ ήδη, διάφοροι ανεξάρτητοι βουλευτές, που τους λογάριαζαν μέσα στους 180, ο ένας μετά τον άλλον, λένε «όχι». Το δε περίεργο είναι ότι η κυβέρνηση της «σταθερότητας» και της «υπευθυνότητας» εξαγγέλλει ημερομηνίες για ΠτΔ, χωρίς να έχει καν ανακοινώσει την πρότασή της για το όνομα του υποψηφίου. Πρόκειται για έλλειμμα σοβαρότητας και σχεδίου για το καλό της χώρας. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ.Σαμαρά είναι να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του πρωθυπουργού. Ούτε η χώρα τον ενδιαφέρει, ούτε καν το κόμμα του.

Το βέβαιο είναι ότι θα τα καταφέρουμε καλύτερα από την κυβέρνηση του «ναι σε όλα»

Εμείς θα θέσουμε στο τραπέζι όσα έχουμε ήδη πει: υλοποίηση της δέσμευσης του Eurogroup από τον Νοέμβριο του ’12, για σοβαρή μείωση του δημόσιου χρέους, καλύτερους όρους αποπληρωμής του «κουρεμένου» χρέους και αναπροσαρμογή των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα. Αντί για τα νέα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ, στα οποία έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση, μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Που για το 2015 είναι 3% και για το 2016 4,5%, εξωφρενικά δηλαδή νούμερα. Και φυσικά, επειδή δεν πετάμε στα σύννεφα, το τι θα πετύχουμε εξαρτάται από τη δύναμη που θα έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό και από τα στηρίγματα που θα βρούμε σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Το βέβαιο είναι, ότι θα τα καταφέρουμε καλύτερα από την κυβέρνηση του «ναι σε όλα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)