to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:24 | 21.01.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στην τρομοκρατία νέτα, σκέτα, καθαρά και απόλυτα

Αποσπάσματα συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλη, στον Real FΜ (Κ. Μακρή)


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM (Κάτια Μακρή), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η τρομοκρατία πρέπει να βρει μπροστά της την απόλυτη απομόνωση από όλη την ελληνική κοινωνία και να αντιμετωπιστεί με αυστηρά ποινικά μέσα. Είναι επιζήμιο για τη χώρα, κι όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που επιχειρούν κάποιοι θερμοκέφαλοι από τη ΝΔ, πιθανότατα με εντολή Σαμαρά, που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν και την τρομοκρατία ως μια «χειροβομβίδα» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάμε να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή η προσπάθεια. Κάποιοι στη ΝΔ, μετά την προτροπή του κ. Σαμαρά να πάρουν χειροβομβίδες, να πάνε στα καφενεία και να τις πετούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιούν τυχοδιωκτικά, θέματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία ή με το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών ως εργαλεία για μικροπολιτική και μικροκομματική αντιπαράθεση. Δεν τσιμπάμε και δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στην τρομοκρατία νέτα, σκέτα, καθαρά και απόλυτα

Όσοι μας έφεραν σε αυτά τα χάλια, με τα χρέη, τα μνημόνια, τα σκάνδαλα, την ατιμωρησία, τις μίζες, τους εξοπλισμούς, και λευκά κολάρα φορούσαν και φορούν, και τα κολέγια τελείωσαν και στην εκκλησία παριστάνουν τους πολύ θρησκευόμενους και όλοι δήθεν είναι απολύτως δημοκράτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στην τρομοκρατία νέτα, σκέτα, καθαρά και απόλυτα. Όπως είναι απέναντι και στη λιτότητα, τη διαφθορά, τις ανισότητες, τα θαλασσοδάνεια. Γι’ αυτό έχει πάρει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, γι’ αυτό και οι «χειροβομβίδες αθλιότητας» εναντίον του τις τελευταίες ημέρες. Κάνουμε έκκληση στην ηγεσία της ΝΔ να αφήσει στην άκρη τυχοδιωκτικές μεθοδεύσεις που κάνουν κακό στη χώρα, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν μπορούν με επιχειρήματα να αντιπαρατεθούν, ας φύγουν με αξιοπρέπεια.

Επιστροφή σε εμφυλιοπολεμική ρητορική επιλέγει η ΝΔ

Είναι γεγονός ότι για καιρό υπήρξε, από τη μεριά της κυβέρνησης, προκλητική ανοχή προς τη Χ.Α και την εγκληματική της δράση. Είναι επίσης γεγονός ότι ο κ. Μπαλτάκος έλεγε πριν από κάποιους μήνες ότι η Χ.Α είναι ένας πιθανός κυβερνητικός εταίρος για τη ΝΔ, σε περίπτωση αδιεξόδου. Από τη ΝΔ, που τώρα συμπιέζεται πολύ κοινωνικά και δημοσκοπικά, και απειλείται με συντριβή στις κάλπες που έρχονται, επιλέγεται η επιστροφή σε μια εμφυλιοπολεμική ρητορική. Μετά τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, ήρθαν τα πιστοποιητικά θρησκευτικών, σε μια λογική Ιεράς Εξέτασης. Αυτά τα πράγματα δεν πείθουν και πάνω από όλα κάνουν ζημιά στη χώρα μας.

Χρειάζεται απόλυτη πολιτική και ιδεολογική απομόνωση της Χ.Α

Σε ό, τι αφορά το ίδιο το νεοναζιστικό κόμμα, πρέπει όλους να μας προβληματίσει το φαινόμενο ότι τα ποσοστά του είναι ακόμη υψηλά, παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί. Το φαινόμενο δεν πρόκειται να ξεριζωθεί απλώς με τη δικαστική και ποινική αντιμετώπιση των εγκληματικών του πράξεων. Χρειάζεται επίσης απόλυτη πολιτική και ιδεολογική απομόνωση.

Το πιο συνετό είναι να μην λογαριάζουμε χωρίς τον «ξενοδόχο»

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει αυτοδύναμος από τις εκλογές, θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει δυνάμεις που θα συμπορευτούν μαζί του, χωρίς να χρειαστεί να ανακυκλώσει φθαρμένο πολιτικό προσωπικό ή ιδέες που έχουν δοκιμαστεί με αποτυχία. Το πιο συνετό είναι να μην λογαριάζουμε χωρίς τον «ξενοδόχο». Και ο «ξενοδόχος» είναι η λαϊκή εντολή. Μας ενδιαφέρει επίσης η αξιοποίηση φρέσκων δυνάμεων και προσώπων, μέσα από ένα ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό φάσμα, που δεν εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή στο κοινοβουλευτικό και κομματικό σύστημα. Αυτό είναι κάτι που θα το επιδιώξουμε ασφαλώς και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)