to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:15 | 09.09.2013

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Ο Σαμαράς έχει μηδενική αξιοπιστία

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Παπαδημούλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM (Β. Αδαμόπουλος - Σ. Ξενάκης)


Αυτό που κάνει ο κ. Σόιμπλε είναι να υπερασπίσει τη δική του πολιτική έναντι της κριτικής που δέχεται, ακόμη και μέσα στην Γερμανία, ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζει στη χώρα μας είναι ένα οδυνηρό και αποτυχημένο πρόγραμμα. Θέλει να πετύχει δύο πράγματα: το πρώτο είναι να ξεκόψει με απόλυτο τρόπο τη συζήτηση για το επιβεβλημένο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, διότι η στήριξη της πρότασης αυτής από ΔΝΤ, Citigroup και από όλους τους έγκυρους διεθνείς οικονομολόγους, ακόμη και από σύμβουλους της Μέρκελ και του Σόιμπλε «φουντώνει» πια. Το δεύτερο είναι να δρομολογήσει από τώρα, πριν «ανοίξει» η επίσημη συζήτηση, τη γερμανική άποψη για τη συνέχεια του Μνημονίου, που είναι νέο πακέτο και νέο Μνημόνιο. Συμμάχους του μάλιστα σε αυτήν την γραμμή έχει τον κ. Ντάισελμπλουμ και τον κ. Ντράγκι.

Με ένα τσουβάλι ψέματα και υβριστική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ πήγε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Η δήλωση του κ. Σαμαρά στο «Έθνος της Κυριακής» περί νέου πακέτου βοήθειας αλλά χωρίς νέα μέτρα, έχει την ίδια αξιοπιστία που έχουν και τα 18 σημεία που εξήγγειλε στο Ζάππειο ότι θα εφάρμοζε αν γινόταν πρωθυπουργός, δηλαδή μηδενική. Ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται κάτι που δεν το πιστεύει κανείς στον κόσμο: ότι θα μας δώσουν νέο πακέτο, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς νέο Μνημόνιο. Προχθές, στη ΔΕΘ, ο ίδιος χρησιμοποίησε ένα τσουβάλι ψέματα και μια υβριστικού τύπου επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για να κρύψει την παταγώδη αποτυχία του. Κι επιπλέον έχει επιλέξει την τακτική της προκαταβολικής υποταγής στις γερμανικές αξιώσεις, αντί για την διαπραγμάτευση.

Η χώρα χρειάζεται μια πολιτική-σοκ

Οι ισχυρισμοί περί μικρότερης ύφεσης από αυτήν που περιμέναμε δεν έχουν την παραμικρή επίπτωση στη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων. Επίσης, αυτά τα λέει μια κυβέρνηση και ένα υπουργείο Οικονομικών που το 2010 προέβλεπαν ανάπτυξη για το 2011, το ’11 για το ’12, το ’12 για το ΄13 και το ’13 για το 2014. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις εκθέσεις των αναλυτών των διεθνών οίκων αλλά και των τραπεζών, θεωρούν πιθανό ότι δεν θα χουμε ανάπτυξη ούτε το 2014 και όλοι προβλέπουν ότι θα συνεχιστεί η ανεργία και του χρόνου. Το να λέει κανείς στον πολίτη ότι μετά από έξι χρόνια ύφεσης και 30% ανεργία -65% στους νέους- ότι αρχίζει να μειώνεται η ύφεση, δεν φτάνει. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια πολιτική-σοκ,η οποία να οδηγήσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και μείωση της ανεργίας κι αυτά με γενναίο «κούρεμα» του χρέους.

Εδώ και τώρα δημόσιος διάλογος Τσίπρα-Σαμαρά στα ΜΜΕ

Επειδή είμαστε μια σοβαρή πολιτική δύναμη, με επιχειρήματα, λέμε «φτάνει πια» με την προσπάθεια του Σαμαρά να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μπαμπούλα και να γυρίσει την Ελλάδα στη δεκαετία του ’50 με εμφυλιοπολεμικές κραυγές ότι δήθεν εμείς δεν αγαπάμε την πατρίδα, θέλουμε την αποτυχία κ.ο.κ. Εδώ και τώρα, δημόσιος διάλογος σε όλα τα ΜΜΕ ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Σαμαράέτσι ώστε αυτό που αποφεύγει ο πρωθυπουργός -διάλογο και απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων- να γίνει μπροστά στους πολίτες. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η δεύτερη χρονιά που πηγαίνει στη ΔΕΘ σαν τον κλέφτη, προκειμένου να αποφύγει τη συνέντευξη τύπου και την επαφή με τους κοινωνικούς φορείς. Επίσης, ότι ολοένα και περισσότερα μέσα ενημέρωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό εκτιμούν ότι έχουμε μπει ήδη σε προεκλογική περίοδο, άγνωστης διάρκειας ακόμη, κι ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)