to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:53 | 05.07.2022

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε εξαγωγή κυβερνητικών fake news στο Ευρωκοινοβούλιο

Τραγικά ανεπαρκής και εξακολουθητικά ψευδόμενος, ο Κυρ. Μητσοτάκης έδειξε πρωτοσέλιδα ελληνικών εφημερίδων και έκανε εξαγωγή κυβερνητικών fake news στο Ευρωκοινοβούλιο!


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στη συζήτηση με θέμα «Aυτή Είναι η Ευρώπη – Συζήτηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυρ. Μητσοτάκη».

Ύστερα από μια πρωτολογία κατά την οποία ο Κυρ. Μητσοτάκης επιτέθηκε ευθύς εξαρχής στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, τη σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος του έπλεξε το εγκώμιο, μη παραλείποντας να αναφερθεί ονομαστικά επίσης στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε ότι «συμπαθεί τον Μαδούρο».
Παίρνοντας το λόγο, ως Επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς The Left ειδικά για την περίσταση και απευθυνόμενος προς τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο Δημ. Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Καλωσορίσατε κε Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Θέλω να σας πω εξαρχής ότι η αποτυχία της κυβέρνησής σας, είναι αδύνατο να κρυφτεί με επιθέσεις και συκοφαντίες, από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ομιλίας σας, εναντίον της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης.

Κε Βέμπερ, γιατί κι εσείς ξεκινήσατε με επιθέσεις και προσωπικές συκοφαντίες προς τον προηγούμενο Έλληνα πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, θέλω να σας πω ότι τέτοιες εμμονές δείχνουν ότι ενδεχομένως να τον βλέπετε και στον ύπνο σας ακόμη τον Τσίπρα.
Στη δημοκρατία, οι πολίτες αποφασίζουν: Χθες ήταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας, σήμερα ο Μητσοτάκης, αύριο, αν το θελήσει ο ελληνικός λαός, μπορεί να είναι και πάλι ο Τσίπρας.

Πρέπει να σεβόμαστε την αλήθεια! Και η αλήθεια είναι ότι το κόμμα της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, γιατί την άφησε το 2009 με έλλειμμα 15.4% και τεράστιο δημόσιο χρέος και πελατειακό κράτος, και διαφθορά, και ολιγάρχες και κολλητηλίκια! Την έβαλε στα μνημόνια και η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, στην οποία ήταν κορυφαίος υπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης, τίναξε τη μπάνκα στον αέρα: Ανεργία 27%, τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, τεράστια οπισθοδρόμηση.

Αντί για τη σύγκλιση, που ήταν η προσδοκία των Ελλήνων όταν, 40 χρόνια πριν, μπήκαμε στην ΕΕ, με βάση αυτά που υποσχέθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, έχουμε απόκλιση. Γι’ αυτά θα έπρεπε να μας μιλήσετε, κε Μητσοτάκη. Η Ελλάδα έχει πληθωρισμό 12%, τον μεγαλύτερο σε όλη την ΕΕ - 40% πάνω από τον μ.ο. της Ευρωζώνης. Τη δεύτερη ακριβότερη τιμή βενζίνης στην ΕΕ. Στην αγοραστική δύναμη των πολιτών, σύμφωνα με τη Εurostat, είναι 26η στους 27. Και έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό, γιατί πέρα από τον εισαγόμενο πληθωρισμό, έχουμε πάρτι αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας.
Η Ελλάδα παραμένει πρώτη σε δημόσιο χρέος και κατρακύλησε στα χρόνια της διακυβέρνησής σας 27η στους 27 στην Ελευθερία του Τύπου και στο παγκόσμιο index 43 θέσεις σε 3 χρόνια, βρίσκεται στη θέση 108.

Επιμένετε, κε Μητσοτάκη, ότι οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα είναι “μια αναξιόπιστη ΜΚΟ”; Γιατί θέλω να σας δώσω μια είδηση: Εμείς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη θεωρούμε πάρα πολύ αξιόπιστη. Είναι θεσμικός μας συνεργάτης, όπως είναι και της Κομισιόν και του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΗΕ.

Σε λίγες ώρες, μαζί με την κα Μέτσολα, την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, θα συναντηθούμε με τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, που εσείς συκοφαντείτε, για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας.

Πείτε μας λοιπόν, γιατί η Ελλάδα παραμένει πρώτη στους 27 στην ανεργία των νέων και 27η στους 27 στην Ισότητα των Φύλων. Γιατί στα 3 χρόνια της δικής σας διακυβέρνησης έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την πανδημία ανά εκατομμύριο κατοίκων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη;

Και κάτι ακόμη. Όσα σας είπαν, ο κος Ασμάνι από την ομάδα Renew Europe, η κα Στρικ εκ μέρους των Πρασίνων, για την ανάγκη να ελεγχθούν παράνομες επαναπροωθήσεις –τα λέει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Επιτροπή Δημοσίων Ελευθεριών, τα λέει και η Επίτροπος Γιόχανσον, πρέπει να ελεγχθούν γιατί δεν κάνουν καλό στην πατρίδα μας αυτά τα πράγματα. Όπως και η υποχώρηση του κράτους δικαίου.

Και επειδή μαθαίνω ότι η κα Βεστάγκερ, σας ζήτησε εκσυγχρονισμό και μεταρρυθμίσεις για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, καθώς η αργή απονομή δικαιοσύνης αποτελεί εμπόδιο και για τις επενδύσεις και την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, θα ήθελα, κε Μητσοτάκη, και κάτι ακόμη από εσάς στη δευτερολογία σας:

Τον Ιανουάριο στη Βουλή, χαρακτηρίσατε κορυφαίους Έλληνες δημοσιογράφους – ερευνητές, “υπόκοσμο και συμμορία”.
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Ελλάδας, δικαστές που επελέγησαν από ηγεσία της Δικαιοσύνης που εσείς διορίσατε, ομόφωνα και πανηγυρικά απάλλαξε από κάθε κατηγορία αυτούς τους δημοσιογράφουςΣκοπεύετε για τους βαρείς χαρακτηρισμούς σας, να ζητήσετε έστω μια συγγνώμη;

Και κάτι τελευταίο για το Ταμείο Ανάκαμψης: Η Πορτογαλία θα φτιάξει με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, δεκάδες χιλιάδες διαμερίσματα και κλίνες για νεαρά ζευγάρια, σπουδαστές και φοιτητές. Εσείς πόσα θα φτιάξετε με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης;
Ευχαριστώ πολύ».

Στην δευτερολογία τουο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επιλεκτικά στον Δημ. Παπαδημούλη αρκετές φορέςπαραλείποντας όπως αναμενόταν, να απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσε ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ωστόσο, κατά την προσφιλή του συνήθεια, όπως την εξασκεί και στην ελληνική Βουλή, διαστρέβλωσε τα λεγόμενα του Δημ. Παπαδημούλη αναφορικά με το ποσοστό θανάτων από την πανδημία στην Ελλάδα ανά εκατομμύριο, λέγοντας ότι «δεν είναι αλήθεια πως η Ελλάδα είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο στην Ευρώπη»παραφράζοντας συνειδητά τα λεγόμενα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τέλος, και ύστερα από ένα κρεσέντο που περιείχε τις αναμενόμενες δημόσιες ευχαριστίες προς τον Μάνφρεντ Βέμπερκούνημα δακτύλου προς την Επικεφαλής της Ευρωομάδας των Πρασίνων Τίνεκε Στρικ, που τον εγκάλεσε για τα push backs ζητώντας εξηγήσεις και παρουσίαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου… εκτυπωμένων  πρωτοσέλιδων από ελληνικές εφημερίδες (!), ο Κυρ. Μητσοτάκης επανήλθε στην ρητορική περί δήθεν «αχρείαστου μνημονίου που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ» (χωρίς να πει φυσικά ότι το αχρείαστο, όπως ισχυρίζεται, αυτό μνημόνιο το ψήφισε και εκείνος στην ελληνική Βουλή) αλλά και του ιστορικού πλέον δημοψηφίσματος του 61.3%, που ως πλατειά και μαζική δημοκρατική έκφραση λαϊκής βούλησης, στοιχειώνει και τρομοκρατεί διαχρονικά τη Δεξιά έκτοτε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)