to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:47 | 25.08.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στα “Παραπολιτικά FM”


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό “Παραπολιτικά FM” και τους δημοσιογράφους Κέλλυ Κοντογεώργη και Γιώργο Βούλγαρη, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί, με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή, αφού ο λαός επιλέξει ποια κυβέρνηση και ποια πολιτική θέλει.

Για τα σενάρια περί συμφωνίας Σαμαρά – Βενιζέλου στο πρόσωπο του Φ. Κουβέλη, που έγιναν πρώτο θέμα σε άκρως φιλοκυβερνητικά μέσα, θέλω να πιστεύω ότι το κόμμα της ΔΗΜΑΡ και προσωπικά ο Φ.Κουβέλης, δεν θα συμβάλλουν στην παράταση του βίου μιας κακής κυβέρνησης και μιας καταστροφικής πολιτικής.

Τους Έλληνες πολίτες σήμερα απασχολεί το τι θα γίνει με την ανεργία, την υπερφορολόγηση, τις μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων, την άδικη κατανομή των βαρών. Η ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μάλιστα τόσο πρόωρα, ελάχιστα απασχολεί τις προτεραιότητες των Ελλήνων πολιτών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουμε ευρύτερα ανοίγματα και συνεργασίες και πριν και μετά τις εκλογές, με μία προϋπόθεση: Την συμφωνία στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπολογίζοντας και την αξιοπιστία των προσώπων, ιδιαίτερα στα θέματα της προσωπικής τους εντιμότητας. Κατά τα άλλα, το να μετακινείται κανείς, αν αυτό γίνεται με ένα γνήσιο και ειλικρινή τρόπο, είναι κάτι που επιτρέπεται στην πολιτική ζωή.

Τα ποσοστά που έχει πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η πρωτιά στις Ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικά. Για να κερδίσει τις εκλογές και να κληθεί να κυβερνήσει, χρειάζεται ψηλότερα ποσοστά και μεγαλύτερη δύναμη από τον λαό. Κλειδί για την επιτυχία είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα που ετοιμάζεται εντατικά και θα παρουσιαστεί από τον Αλ. Τσίπρα στις 13 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, όπως και η συνοχή, η σαφήνεια λόγου και δράσης και η εξωστρέφεια.

Είναι πολύ σημαντική η αντοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα εχθρικό επικοινωνιακό περιβάλλον και ο πανικός που επιδεικνύει η ΝΔ με τα προσκλητήρια σε Καμμένο και Καρατζαφέρη, δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοδική δυναμική.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)