to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:19 | 14.04.2021

Οικονομία

Δ. Παπαδημούλης: Ναι στην ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα

​«Για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας, θα πρέπει να επιμείνουμε ως Ευρωκοινοβούλιο για γενναιότερη στήριξη του Ταμείου Αλληλεγγύης αλλά και για ταχύτερη ενεργοποίησή της. Να μειωθεί η γραφειοκρατία, για να φτάνουν τα κονδύλια γρηγορότερα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη», επεσήμανε ο Δ. Παπαδημούλης, επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, στην ομιλία του στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) του ΕΚ, για έκτακτη παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και άλλες χώρες, στον τομέα της δημόσιας Υγείας και για φυσικές καταστροφές


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού (BUDG) του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση με θέμα «Πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και τη Γαλλία όσον αφορά φυσικές καταστροφές, και στην Αλβανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κροατία, την Τσεχία, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, το Μαυροβούνιο, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, και την Ισπανία όσον αφορά κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας Υγείας».

Ως Συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς (Τhe Left) στην Επιτροπή BUDG, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Στηρίζω την πρόταση για ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, με ένα κονδύλι 27 εκατομμυρίων ευρώ για τη χώρα μου, την Ελλάδα, όπως και για αντίστοιχες φυσικές καταστροφές στη Γαλλία.
Πιστεύω ότι η έκταση των φυσικών καταστροφών επιβεβαιώνει τη θέση του Ευρωκοινοβουλίου για την ανάγκη να ενισχύσουμε αυτό το κύμα αλληλεγγύης, και σημειώνω επίσης ότι, για το άλλο σκέλος, που είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, το κονδύλι των περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στο πρώτο κύμα της πανδημίας και σε αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι τον περασμένο Ιούνιο. Και τώρα είμαστε στην καρδιά του τρίτου κύματος της πανδημίας…

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιμείνουμε, ως Ευρωκοινοβούλιο, και για γενναιότερη στήριξη του Ταμείου Αλληλεγγύης αλλά και για ταχύτερη ενεργοποίηση της στήριξης, έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος της γραφειοκρατίας, για να φτάνουν τα κονδύλια γρηγορότερα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ πολύ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)