to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 07.10.2019

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Να σταματήσει η ακροδεξιά ρητορική Γεωργιάδη και Βορίδη περί λαθρομεταναστών, επαναπροωθήσεων και εισβολής (βίντεο)

«Καλωσορίζουμε τις κωλοτούμπες Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το προσφυγικό-μεταναστευτικό και το "4ο μνημόνιο" του ΣΥΡΙΖΑ» ρόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή του Ant1 «Καλημέρα Ελλάδα»


Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην τηλεόραση του Ant1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη.

Απαντώντας σε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, την ψήφο των απόδημων Ελλήνωντην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά, και την αύξηση των προσφυγικών ροών, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

 

Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης και, γι’ αυτό εμείς δεν ζητάμε εκλογές την επομένη των εκλογών. Εκτιμώ, όμως, ότι στις εκλογές που θα γίνουν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης. Και, φυσικά πρέπει να δουλέψουμε για αυτό.

Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι την δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι θα εξαντλήσει την 4ετια. Θεωρώ ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αν ο κ. Μητσοτάκης δει τα σκούρα να κάνει εκλογές και νωρίτερα. Θα αποδειχθεί ότι όλα όσα έταξε για να γίνει κυβέρνηση περί ανάπτυξης με ρυθμό 4%, φοροαπαλλαγές άμεσης εφαρμογής, χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα αμέσως είναι φούμαραΘα φανεί σύντομα στον καθαρό προϋπολογισμό του 2020, ο οποίος θα είναι ιδιοκτησίας ΝΔ και Μητσοτάκη και, αφού θα έχουν τελειώσει «τα έτοιμα» από την κυβέρνηση Τσίπρα.  Απ’ ότι διαβάζω στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα, το δημοσιονομικό κενό ύψους 1 δισ. δεν θα αποτυπώνεται διότι θα αντιμετωπίζεται με υπεραισιόδοξες προβλέψεις.

 

Για 40 από τα 45 χρόνια από το 1974 μέχρι σήμερα, που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν στην εξουσία και δεν έχουν λύσει το θέμα σημαίνει ότι υπάρχουν διαφορές και δυσκολίες στον τρόπο επίλυσης. Να φέρω ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό: η Πορτογαλία μία χώρα με περίπου ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα σε μία βουλή των 230 βουλευτών βγάζει 4 βουλευτές από τον απόδημο πληθυσμό της. Στην Γερμανία των 82 εκατ., ψηφίζουν 170 χιλ. μόνο εκτός Γερμανίας. Επομένως, η θεωρία να ψηφίζουν οι πάντες είναι σόλοικη.

Ως θετικός άνθρωπος που αναζητά πάντα τις συναινέσεις προτείνω να καταθέσει η κυβέρνηση, δια του κου Θεοδωρικάκου, ένα νομοσχέδιο, το οποίο να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου με στόχο την αναζήτηση συναινέσεων. Αντί για αυτό βλέπω δημοσιεύματα σε φιλικά προς τη ΝΔ sites που λένε: εμείς λέμε ναι ως ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι. Αυτό είναι fake news.

 

Καλωσορίζουμε την θεαματική κωλοτούμπα του κου Μητσοτάκη από το θα καταγγείλουμε την Συμφωνία των Πρεσπών στο θα τηρήσουμε την συμφωνία. Καλωσορίζουμε, επίσης, την κωλοτούμπα του κου Μητσοτάκη, ο οποίος από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάς έβαλε σε 4ο μνημόνιο δεν μιλά, πλέον, για 4ο μνημόνιο. Καλωσορίζουμε, επίσης, την κωλοτούμπα του κου Μητσοτάκη, ο οποίος έλεγε ότι φταίει ο Τσίπρας για την αύξηση των προσφυγικών ροών, ενώ τώρα φταίει ο Ερντογάν και οι γεωπολιτικές συνθήκες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές αλλά, με ένα ποσοστό που τον καθιστά πολύ ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι μακράν το ισχυρότερο κόμμα της Αριστεράς και ένα από τα 3-4 ισχυρότερα προοδευτικά στην ΕυρώπηΌσοι είχαν στόχο, συμπεριλαμβανομένης της ΝΔ και των φιλικών της μέσων αλλά, και οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα, την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν παταγωδώς.

Από κει και πέρα, έχουμε δημοκρατία και εμείς θα ασκήσουμε τον συνταγματικό μας ρόλο. Γρήγορα θα τελειώσει η περίοδος χάριτος για τη ΝΔ και γι’ αυτό, ακριβώς, συνιστώ και στον κ. Κεφαλογιάννη και στον κ. Μητσοτάκη λιγότερη αλαζονεία.

 

Πριν 10 μέρες, περίπου, συναντήθηκε ο κ. Μητσοτάκης με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με όσα υποστήριζε η κυβέρνηση μετά την συνάντηση μπήκε μια νέα ατζέντα και ένα θετικό κλίμα με προσδοκίες για θετική αλλαγή από πλευράς Ερντογάν. Τις μέρες που πέρασαν επιβεβαιώθηκε ότι από την πλευρά του Ερντογάν κλιμακώνεται η επιθετικότητα και παίζει με τις στρόφιγγες των προσφυγικών ροών. Άρα, μία διάψευση για ακόμη μία φορά των θετικών και υπερβολικών προσδοκιών. Αυτό τι δείχνει; Δείχνει ότι για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, γιατί έχει και μεταναστευτική διάσταση, δεν φταίει ο Τσίπρας, φταίει ο Ερντογάν και οι γεωπολιτικοί λόγοι που ανακάλυψε εσχάτως η κυβέρνηση -οι πόλεμοι, η φτώχεια, το κυνηγητό, και η γεωγραφία που έχει τα ελληνικά μας νησιά δίπλα στα τουρκικά σύνορα. Θα αποδειχθεί ανέφικτο αυτό που υποστήριζαν ότι σε 1 χρόνο θα διώξουμε 12 χιλ. και σε 2 χρόνια 20 χιλ.

Αυτά που λέει ο κ. Κεφαλογιάννης, εδώ, είναι η γραμμή μιας κεντροδεξιάς συντηρητικής κυβέρνησης. Αυτά που λέει ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης περί λαθρομεταναστών, επαναπροωθήσεων και εισβολής είναι ακροδεξιά. Οι περιφερειάρχες που έχουν εκλεγεί και είναι Νεοδημοκράτες αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο. Και ξέρετε που πατάνε; Σε αυτά που ακούνε από τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη περί εισβολής. Και σου λένε γιατί να πάρουμε εμείς τους εισβολείς; Επομένως, να κόψουν αυτή την ρητορική για να μην την βρίσκουν μπροστά τους. Υπάρχει μια ωραία παροιμία: «όποιος κατουράει στην θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι».   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)