to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:45 | 24.10.2019

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Το μεσημέρι η... ώρα της αλήθειας για τους ευρωβουλευτές της ΝΔ (ηχητικό)

«Τι θα ψηφίσουν οι Κυμπουρόπουλος, Μεϊμαράκης, Σπυράκη, Βόζεμπεργκ, Κεφαλογιάννης, Ασημακοπούλου, Κύρτσος και Ζαγοράκης το μεσημέρι, όπου αναμένεται το 90% του Ευρωκοινοβουλίου -συμπεριλαμβανόμενου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου ανήκει η ΝΔ- να καταδικάσει το μπλοκάρισμα των ενταξιακών διαδικασιών για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία και θα χαιρετίζει την Συμφωνία των Πρεσπών;»


Τι θα ψηφίσουν οι Κυμπουρόπουλος, Μεϊμαράκης, Σπυράκη, Βόζεμπεργκ, Κεφαλογιάννης, Ασημακοπούλου, Κύρτσος και Ζαγοράκης το μεσημέρι, όπου αναμένεται το 90% του Ευρωκοινοβουλίου -συμπεριλαμβανόμενου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου ανήκει η ΝΔ- να καταδικάσει το μπλοκάρισμα των ενταξιακών διαδικασιών για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία και θα χαιρετίζει την Συμφωνία των Πρεσπών; «Περιμένω με ενδιαφέρον, η ψηφοφορία είναι ονομαστική», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στην αναμενόμενη το μεσημέρι έγκριση κοινού ψηφίσματος όλων σχεδόν των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, «με συντριπτική πλειοψηφία», που θα καταδικάζει το μπλοκάρισμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, ενώ θα χαιρετίζει την Συμφωνία των Πρεσπών ως σημαντικό βήμα και για την περιοχή και για την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων και θα ζητά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την άμεση διόρθωση αυτού του ιστορικού λάθους, όπως είπε. Δήλωσε μάλιστα βέβαιος ότι θα ψηφιστεί και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου ανήκει η ΝΔ και από τους συντηρητικούς, ακόμη και από την πλευρά του Μακρόν, όπου «χτες υπήρξαν ευρωβουλευτές που επέκριναν το “όχι” … περιμένω με ενδιαφέρον να δω την στάση των οκτώ ευρωβουλευτών της ΝΔ, καθώς η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική», όπως είπε χαρακτηριστικά για τους Στ. Κυμπουρόπουλο, Ευ. Μεϊμαράκη, Μ. Σπυράκη, Ελ. Βόζεμπεργκ, Μ. Κεφαλογιάννη, Άν.Μ. Ασημακοπούλου, Γ. Κύρτσο και Θ. Ζαγοράκη.

«Εμείς πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων, όπως και η Συμφωνία των Πρεσπών, υπηρετεί 100% τα εθνικά μας συμφέροντα. Στο Ευρωκοινοβούλιο εμείς παίρνουμε τις πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να παίρνει η ελληνική κυβέρνηση. Και δεν το κάνει, καθιστώντας την Ελλάδα ουραγό», υπογράμμισε ο ίδιος. «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, για να αποδείξουμε στους λαούς της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας ότι τουλάχιστον το Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι ούτε αναξιόπιστο ούτε ανέντιμο … όταν το Ευρωκοινοβούλιο με ποσοστά της τάξης του 90% να προχωρήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, η Κομισιόν είναι ομοφώνως με το “ναι” και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο 24 από τα 27 κράτη μέλη λένε “ναι”. Αυτή η πίεση νομίζω ότι θα φτάσει και στο Παρίσι και στην Χάγη και στην Κοπεγχάγη», υπογράμμισε ο ίδιος.

Εξάλλου, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε και την στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία υπό το φως των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία, αλλά και το θέμα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και τις διαφωνίες εντός της ΕΕ, μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και -κυρίως- Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην αρχή της συνέντευξής του ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε εκτενώς στο «ρεσιτάλ γκεμπελισμού» του νυν υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και υπουργού Υγείας την περίοδο που εξελισσόταν το σκάνδαλο της Novartis, ο οποίος χτες υποστήριξε ότι είναι πιθανόν να χρηματίστηκαν οι Αλ. Τσίπρας και Π. Πολάκης, χαρακτηρίζοντάς το παράλληλα και «ρεσιτάλ πανικού». «Η ευθύνη ανήκει στον Κ. Μητσοτάκη που πριν από καιρό είχε πει “κανείς δεν είναι εκ των προτέρων αθώος” και ότι η Novartis είναι σκάνδαλο. Άρα, πρέπει να τα θυμηθεί αυτά, να μαζέψει τον Άδ. Γεωργιάδη - που δεν είναι μόνο υπουργός του αλλά και διορισμένος από τον ίδιο αντιπρόεδρος του κόμματος. Και να εγκαταλείψει τις ύποπτες ανοησίες περί δήθεν σκευωρίας… Δεν έχει γεμίσει ΣΥΡΙΖΑίους ούτε το FBI ούτε η ελβετική τηλεόραση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)