to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:22 | 11.08.2022

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στη ΔΕΘ δεν θα έχει πολλά 'θα' αλλά συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις

«Το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στη ΔΕΘ δεν θα έχει πολλά 'θα' αλλά συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις, και ένα ανοικτό κάλεσμα σε ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Μέρα25 και ΚΚΕ ώστε να ενώσουμε δυνάμεις, και να πάει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η κυβέρνηση της δεξιάς»


Κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σητείας ήταν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης. Συνομιλητές του στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, ήταν οι Μανόλης Θραψανιώτης, βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πελαγία Πετράκη, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, και Μανώλης Χατζηνάκης, πρώην βουλευτή Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ.

«Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση αποτυχημένη, ανεπαρκή και ιδιοτελή που αλληθωρίζει υπέρ των λίγων και ισχυρών, και που οπισθοδρομεί επικίνδυνα σε θέματα δημοκρατίας», τόνισε ο Δημ. Παπαδημούλης.

«Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έταξαν λαγούς με πετραχήλια, καθώς έφυγαν οι κακοί του ΣΥΡΙΖΑ. Πού βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat σε αγοραστική δύναμη είμαστε 26οι στους 27 της ΕΕ! Ο πληθωρισμός είναι 12% -δηλαδή 40% πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης- με πολιτική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει σχεδόν διπλασιαστεί, και τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας έχουν πολλαπλασιαστεί. Η ΔΕΗ κερδίζει και οι Βαρδινογιάννης, Μυτηλιναίος και Κοπελούζος. Για να λέμε και ονόματα, που δεν θα τα ακούσετε στα κανάλια, αφού οι ίδιοι είναι ιδιοκτήτες των καναλιών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εξάλλου, εκλέχθηκε με τη στήριξη ολιγαρχών και καναλαρχών πουλώντας το αντιΣΥΡΙΖΑ παραμύθι. Και μέχρι σήμερα κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει τις ανισότητες σε βάρος των πιο αδύναμων, μοιράζει τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης -30 δισ. ευρώ συν 20 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και άλλα 20 δισ. από την ΚΑΠ- με το δόγμα 'τα λεφτά στα λεφτά'»,  είπε. «Σημειωτέο, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες το 10% των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης θα το δώσουν στη δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέρετε πόσα θα δώσει; Μόλις 4,4% παρ' όλο που το δημόσιο σύστημα υγείας μας είναι κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ», σημείωσε.

Όσο για την πανδημία, ο Δημ. Παπαδημούλης επισήμανε: «Αν και τα πήγαμε καλά στο πρώτο κύμα, σήμερα σε επίπεδο θανάτων είμαστε τελευταίοι σε όλη τη νότια και δυτική Ευρώπη. Για να μην φαίνεται, δε, αυτό ο κ. Πλεύρης αποφάσισε να σταματήσει να δίνει στοιχεία κάθε μέρα. Και ετοιμάζεται τώρα να αλλάξει και τον τρόπο που καταμετρώνται τα στοιχεία για τους νεκρούς της πανδημίας!».

Όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου είπε: «Είμαστε και πάλι 27οι στους 27 της ΕΕ. Βλέπουμε 90% ΝΔ στα κανάλια, 10% όλους τους υπόλοιπους. Πολλοί, δε, δημοσιογράφοι εμφανίζονται και φανατικότεροι από τους εκπροσώπους της ΝΔ».

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μέσω της ΕΥΠ και με το λογισμικό Predator δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο σκάνδαλο. Πριν από μερικές δεκάδες χρόνια στις ΗΠΑ το σκάνδαλο Watergate οδήγησε τον Ρίτσαρντ Νίξον να παραιτηθεί γιατί παρακολουθούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους με κοριούς. Εδώ, ο μπαμπάς Μητσοτάκης το έκανε αυτό και με άλλες μεθόδους για να παρακολουθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, τα κόμματα της Αριστεράς, ακόμα και βουλευτές της ΝΔ που τον αμφισβητούσαν. Σήμερα έχουμε την επανάληψη της ίδιας ιστορίας με άλλες μεθόδους. Μπορεί η προπαγάνδα να προσπάθησε να μας πείσει ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι μετριοπαθής κεντρώος που μας ήρθε από... άλλο πλανήτη, με δήθεν ‘αριστεία και επιτελικό κράτος’, τελικά επιβεβαιώνεται ότι κυβερνά η παλιά κακή και οπισθοδρομική δεξιά, συνεχίζοντας τις γνωστές αποκρουστικές παρακρατικές και πελατειακές μεθόδους».

Ο Δημ. Παπαδημούλης καυτηρίασε: «Ο σημερινός πρωθυπουργός άσκησε το δικαίωμά του για 48 ώρες προθεσμία μέχρι να… απολογηθεί για τις υποκλοπές, και με ένα διάγγελμα, με τζιτζίκια από πίσω, μας είπε "δεν ήξερα". Στη χώρα που όλα γίνονται με εντολή Μητσοτάκη, ο ίδιος τάχα δεν ήξερε! Μα ο πρώτος νόμος που ψήφισε ήταν να πάρει την ΕΥΠ από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό την εποπτεία του. Και διόρισε τον κ. Κοντολέων, κολλητό του, σεκιουριτά, με απολυτήριο Λυκείου! Και ενδιάμεσο τον κ. Δημητριάδη».

«Μεθυσμένος από την εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης οργάνωσε ένα παρακράτος για να παρακολουθεί πολιτικούς του αντιπάλους και ενδεχομένως εσωκομματικούς του αντιπάλους, όπως ο πατέρας του. Πιστεύει κανείς ότι ο μόνος πολιτικός που παρακολουθείται στην Ελλάδα είναι ο κ. Ανδρουλάκης; Που δεν τον λες και τον φανατικότερο αντίπαλο της ΝΔ... Ακόμη και ο πολύ φιλικός προς της ΝΔ Β. Βενιζέλος άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό», τόνισε.

«Όπως είχε πει και ο αείμνηστος Ηλίας Ηλιού, θα πρέπει κι εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ να τους ταράξουμε στη νομιμότητα. Και να ψάξουμε μέσω της δικαιοσύνης ποιοι παρακολουθούνται.  Ο ίδιος πρότεινα στον πρόεδρο της βουλής, τον Κώστα Τασούλα, να ζητήσει η ελληνική βουλή τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έχει τους μηχανισμούς να βοηθήσει σε αυτό», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Έχει έρθει η ώρα να τελειώνουμε με αυτή τη σήψη. Και δική μας ευθύνη είναι να ξεκινήσουμε έναν ανένδοτο πολιτικό αγώνα, με περισσότερη επικοινωνία με τον κόσμο, να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή και να καλέσουμε όλες τις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις να συνεργαστούμε, ώστε αυτή η κυβέρνηση να φύγει το συντομότερο δυνατόν με τον δρόμο των εκλογών», είπε, προσθέτοντας: «Εξάλλου 21 στις 27 χώρες στην ΕΕ κυβερνώνται από κυβερνήσεις συνεργασίας και τα πάνε καλύτερα από την Ελλάδα, γιατί υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος. Εδώ το σύστημα "παρ'τα όλα" μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε. Και για να αλλάξει πρέπει κι εμείς να προσπαθήσουμε περισσότερο».

Ο Δημ. Παπαδημούλης κατέληξε: «Χρέος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι να γίνουμε πειστικότεροι και αποτελεσματικότεροι, με ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, ώστε να κυβερνήσουμε καλύτερα από την προηγούμενη φορά. Τώρα είμαστε πιο διαβασμένοι και πιο έμπειροι. Το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στη ΔΕΘ δεν θα έχει πολλά 'θα' αλλά συγκεκριμένες κοστολογημένες προτάσεις, και ένα ανοικτό κάλεσμα σε ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Μέρα25 και ΚΚΕ ώστε να ενώσουμε δυνάμεις, και να πάει οριστικά στο χρονοντούλαπο της  ιστορίας η κυβέρνηση της δεξιάς. Που είναι μια σύγχρονη κόπια της παλιάς κακής δεξιάς.

Απευθύνομαι σε όλες και όλους. Η Κρήτη ήταν πάντα στην πρωτοπορία των δημοκρατικών αγώνων. Ακόμη και το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος στην Κρήτη. Το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και στις επόμενες εκλογές. Και στο Λασίθι, και στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα. Επιζητούμε την κριτική του κόσμου και διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Αυτή την ώρα πρέπει να πετύχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές με απλή αναλογική. Και η νίκη και η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι το καλύτερο εργαλείο στα χέρια όλων μας».​

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)