to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 17.09.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: «Κύριοι του Συμβουλίου και της Κομισιόν, ήρθατε με άδεια χέρια»

Παρέμβαση του Δημήτρη Παπαδημούλη στο πλαίσιο της Προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης


«Κύριοι του Συμβουλίου και της Κομισιόν, ήρθατε με άδεια χέρια», τόνισε ο  Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, προς το Συμβούλιο της Κομισιόν στο πλαίσιο της Προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής στο Στρασβούργο. 

 Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ατέρμονες συζητήσεις και υποσχέσεις του προεδρείου δεν καταλήγουν πουθενά. Σημειώνοντας την απουσία κάθε είδους «στροφής στην ανάπτυξη» που είχε προαναγγείλει η Ιταλική Προεδρία, από τα βέλη του δεν γλύτωσαν ούτε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι αλλά ούτε και ο Επίτροπος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα της ΕΕ Γιούρκι Κατάινεν.

Στη συνέχεια της παρέμβασής του, υπογράμμισε πως η «η οικονομική ορθοδοξία της κυρίας Μέρκελ αμφισβητείται ακόμη και από τους δικούς της ανθρώπους». Επισημαίνοντας παράλληλα πως: «την ώρα που υπάρχει υψηλότατη ανεργία, στη χώρα μου, την Ελλάδα, 30% - 60% στους νέους - και η Ευρωζώνη βρίσκεται μπροστά σε μια νέα ύφεση και με τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού», ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε την επιτακτική πλέον ανάγκη για έργα και όχι για άλλα λόγια.


Ακολουθεί η πλήρης παρέμβαση του Δ. Παπαδημούλη:

 «Κύριοι του Συμβουλίου και της Κομισιόν, ήρθατε με άδεια χέρια. Κύριε της Ιταλικής προεδρίας, πού είναι η «στροφή στην ανάπτυξη» και οι αλλαγές που μας υποσχέθηκε τον Ιούνιο ο κύριος Ρέντσι; Κύριε Κατάινεν, πού είναι το πρόγραμμα των 300 δις ευρώ σε ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις που μας είπε ο κύριος Γιούνκερ; Εδώ εσείς δεν μπορέσατε να μας πείτε ούτε πότε θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής για την Ανάπτυξη! Και την ίδια ώρα, η οικονομική ορθοδοξία της κυρίας Μέρκελ αμφισβητείται ακόμη και από τους δικούς της ανθρώπους. Ο κύριος Ντράγκι παίρνει μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης -δειλά, καθυστερημένα- παρά τα εμπόδια που του βάζει ο κύριος Σόιμπλε, ακόμη και ο ΟΟΣΑ του νεοφιλελεύθερου κυρίου Γκουρία, σάς λέει: σταματήστε αυτή την καταστροφική πολιτική, πάρτε μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης και στροφής στην ανάπτυξη. Η Γαλλία μονομερώς ανακοινώνει ότι μετά από δύο χρόνια θα συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας, κι εσείς μας λέτε αφόρητες, βαρετές γενικότητες. Την ώρα που υπάρχει υψηλότατη ανεργία, στη χώρα μου, την Ελλάδα, 30% - 60% στους νέους, την ώρα που η Ευρωζώνη βρίσκεται μπροστά σε μια νέα ύφεση και με τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού. Απαντήσεις περιμένουμε από εσάς όχι γενικότητες. Μην μειώνετε και μην κοροϊδεύετε το Κοινοβούλιο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)