to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:51 | 03.12.2018

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: «Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι μια υπόθεση που "μυρίζει" άσχημα στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος χρόνια τώρα»

«Πρέπει να μπει μια τάξη για να μην πετιούνται τα λεφτά του ελληνικού λαού»


Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ» (Ρ. Τζίμα - Σπ. Λάμπρου), στο πλαίσιο πολιτικού διαλόγου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Ν. Δένδια, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε τα ακόλουθα:



 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι μια υπόθεση που «μυρίζει» άσχημα στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος για χρόνια - Πρέπει να μπει μια τάξη για να μην πετιούνται τα λεφτά του ελληνικού λαού

Ας περιμένουμε να λειτουργήσουν οι θεσμοί και να γίνουν όλα σύμφωνα με όσα προβλέπει το σύνταγμα κι ο κανονισμός της Βουλής, κοινοβουλευτική δημοκρατία έχουμε άλλωστε. Επομένως, συνιστώ σε όλους ψυχραιμία, όχι φανατισμούς και θεατρινισμούς και να συζητήσει η Βουλή τα στοιχεία που θα προκύψουν.

Αυτό που ξέρω, γιατί δεν έχω διαβάσει τίποτα ακόμη, είναι ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι μια υπόθεση που «μυρίζει» άσχημα στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος για χρόνια. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο από όλα είναι να μπει μια τάξη εκεί για να μην πετιούνται, για πελατειακούς λόγους και λόγους που σχετίζονται με διασπάθιση δημοσίου χρήματος, τα λεφτά του ελληνικού λαού. Κι από εκεί και πέρα, να αξιολογηθούν όλοι κατά τα νόμιμα.




 

Μέγα λάθος να μετατρέπεται μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε «πλυντήριο» σκανδάλων, που εμποδίζει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της

Θα πρέπει, με αφορμή την αναθεώρηση του συντάγματος, αυτό το άθλιο άρθρο 86, παρ. 2, να αλλάξει, έτσι ώστε και οι πολιτικοί -αν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν βάλει το χέρι στο μέλι- να παραπέμπονται στον φυσικό δικαστή, χωρίς τις καθυστερήσεις και χωρίς -ακόμη χειρότερα- να μετατρέπεται η Βουλή κι η εκάστοτε πλειοψηφία της σε δικαστήριο.

Ο κ. Δένδιας σωστά λέει να μην χρησιμοποιεί η πλειοψηφία αυτές τις διαδικασίες ως εργαλείο για τη γενικευμένη ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, στην οποία είμαι ενάντιος γιατί κάνει ζημιά. Από την άλλη, για να είμαστε δίκαιοι, είναι εξίσου -αν όχι βαρύτερο- λάθος να μετατρέπεται μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε «πλυντήριο» σκανδάλων, που εμποδίζει τη δικαιοσύνη να ψάξει τα σχετικά.

Θυμίζω ότι στο παρελθόν είχαμε εξεταστικές επιτροπές, που μετατράπηκαν σε «πλυντήριο». Ο κ. Παπαντωνίου προφυλακίστηκε για μια υπόθεση του 2003, η οποία ως κεφάλαιο της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens ήταν όλα μέλι-γάλα.

Χρειαζόμαστε μια συμμαχία εντίμων, που να στηρίζεται στην απλή αλήθεια: Αν κάποιος μασκαράς έβαλε το χέρι στο μέλι, χρησιμοποίησε το δημόσιο χρήμα για να κάνει πράγματα ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, να κριθεί. Αυτό δεν συνεπάγεται, όμως, ότι κι όλοι στο κόμμα του είναι μασκαράδες.




 

Η ιστορία C4I είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο, η ανάμειξη της SAIC «βρωμάει» άσχημα και ο ελληνικός λαός ακριβοπλήρωσε, με του κόσμου τα λεφτά, ένα σύστημα που δεν δούλεψε

Εγώ δεν μπορώ να προαναγγείλω τις επόμενες κινήσεις της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, όμως, για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ως δική μου βιωματική εμπειρία, είναι ότι η ιστορία C4I είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο, ότι η ανάμειξη της SAIC, η οποία μετά ανέθεσε ως υπερεργολάβος στη Siemens να κάνει τη δουλειά, βρωμάει άσχημα και πως ο ελληνικός λαός ακριβοπλήρωσε, με του κόσμου τα λεφτά, ένα σύστημα που δεν δούλεψε.

Από εκεί και πέρα, δεν έχω δει την κατάθεση του κ. Βασιλάκου -ο κ. Βασιλάκος ήταν αξιωματούχος υψηλά ιστάμενος επί κυβερνήσεων ΝΔ, γενικός διευθυντής εξοπλισμών- για να μπορώ να την αξιολογήσω. Με βάση την εμπειρία που έχω, ως μέλος τότε της εξεταστικής επιτροπής του σκανδάλου Siemens, που δυστυχώς κουκουλώθηκε από την πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ο κ. Βασιλάκος δεν είναι και ο πλέον αξιόπιστος.




 

Κάνω έκκληση στους αρμόδιους για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας - Γραμμή της κυβέρνησης η υπεράσπιση της δημόσιας ασφάλειας και περιουσίας

Τα φαινόμενα επίθεσης κουκουλοφόρων σε αστυνομικά τμήματα συνιστούν παραβατικότητα, παραβίαση του νόμου, τα βλέπω να εκτυλίσσονται εδώ και δεκαετίες -συνέβαιναν και με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- και υπάρχουν νόμοι και θεσμοί για να αντιμετωπίζονται και να τιμωρούνται.

Η δική μου έκκληση είναι, αντί να μετατρέπονται αυτά τα θέματα σε ένα πινγκ πονγκ μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, να ζητήσουμε όλοι από τους αρμόδιους μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Τα φαινόμενα αυτά οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά και να μην τα εμφανίζουμε ως προϊόν μόνο των τελευταίων χρόνων.

Όσα λέω είναι η επί λέξει εντολή του πρωθυπουργού προς την υπουργό Γεροβασίλη, που τα συμμερίζεται απολύτως, και είναι η πάγια κυβερνητική θέση. Το δημόσιο συμφέρον της χώρας και η γραμμή της κυβέρνησης, και της κάθε κυβέρνησης, είναι να υπερασπίζεται τη δημόσια ασφάλεια και περιουσία. Είναι λαϊκό δικαίωμα και η δουλειά και η δημοκρατία και η ασφάλεια. Πρέπει να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα στη δίωξη της παραβατικότητας.

Όμως πρέπει, μαζί με την καταγραφή των ελλειμμάτων και της μειωμένης αποτελεσματικότητας, να λέμε και καμιά καλή κουβέντα όταν γίνεται κάτι καλό, όταν υπάρχει κάποια επιτυχία. Γιατί αυτή η αστυνομία είναι που εξάρθρωσε το κύκλωμα με τα ενεχυροδανειστήρια και τα παράνομα χυτήρια, που ρήμαζε τις ελληνικές οικογένειες κι έβγαζε του κόσμου τα λεφτά.

Τον κ. Κούγια, ο οποίος προφανώς πληρώνεται αδρά από τον εντολέα του για να λέει ότι για όλα αυτά φταίει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω. Δεν είναι αλήθεια όσα λέει, αλλά αν ο κόσμος πιστέψει τον κ. Κούγια -ότι δηλαδή ο Τσίπρας φταίει που μπήκε φυλακή ο Ριχάρδος- τότε να ξέρετε ότι είναι ο καλύτερος εκλογικός μας χορηγός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)