to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:25 | 29.07.2013

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Το κατεστημένο ευνοεί οτιδήποτε άλλο εκτός από τον «μπαμπούλα-ΣΥΡΙΖΑ»

Συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη στον Real FM


Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM (Γ. Παγάνης- Ν. Δημαράς), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Περιμένουμε το πόρισμα του ΣΔΟΕ από τον έλεγχο στο Ίδρυμα «Ανδρέα Παπανδρέου» διότι δεν είναι αρμοδιότητα του Γ. Παπανδρέου να εκδίδει πορίσματα για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ. Επίσης αναμένουμε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να κάνει αντίστοιχους ελέγχους σε όλα τα ιδρύματα για να πείσει ότι δεν βλέπει το θέμα αυτό με χρωματιστά γυαλιά και να δώσει μια δεσμευτική προθεσμία μέσα στην οποία θα πρέπει να παραδώσει τα πορίσματα στη δημοσιότητα. Και επιμένουμε σ΄ αυτό, γιατί ο ΣΔΟΕ είναι ένα διαλυμένο μαγαζί. Ακόμη περιμένουμε το πόρισμα για τη λίστα Λαγκάρντ, παρότι έκλεισε η υπόθεση κι ενώ βγαίνουν συνέχεια λίστες με ονόματα πολιτικών εδώ και δύο χρόνια, το Σώμα δεν έχει δώσει καμία πληροφορία γι’ αυτόν τον τομέα. Επίσης, δεν έχει φέρει στα δημόσια ταμεία, με ελέγχους, ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε ένα ευρώ από τη λίστα των 54.000 ονομάτων που έβγαλαν στα χρόνια της κρίσης πάνω από 100.000 ευρώ ο καθένας στο εξωτερικό.

Ν’ εγκαταλείψει η ΝΔ την επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων

Θέλουμε σκληρή και ουσιαστική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τα προβλήματα του 2013 και για τις προοπτικές αυτού του τόπου. Είμαστε αντίθετοι στην επιστροφή στη δεκαετία του ’50 και στην αναζωπύρωση ενός εμφυλιακού-μετεμφυλιακού κλίματος. Οι διαφορές που έχουμε είναι μεγάλες, αυτά που μας χωρίζουν, ως αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις, είναι πάρα πολλά, με επίκεντρο την οικονομική και κοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει, αλλά αντίθετα μας υποχρεώνει, αν από τα εκατό συμφωνούμε σε δύο, τρία ή πέντε, αυτά να τα φροντίζουμε από κοινού. Η δήλωση του κ. Δένδια θα είχε αξία αν είχε και πρακτική συνέπεια: ν’ εγκαταλείψει η ΝΔ την επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, την οποία όχι μόνο υιοθετούν στελέχη της, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η απαξίωση του Κοινοβουλίου από τους νεο-Ναζί οδηγεί στην κατάργησή του

Οι σχεδιασμένες προκλήσεις και οι χυδαιότητες της Χρυσής Αυγής δείχνουν πόσο επικίνδυνο και ανόητο είναι να εξισώνει κανείς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -που αύριο μπορεί να είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης- με τους νεοναζί. Δυστυχώς, αυτή η απαξίωση του Κοινοβουλίου, που επιδιώκουν συνειδητά και σχεδιασμένα οι νεοναζί -διότι όνειρό τους είναι τα κρεματόρια κι όχι το Κοινοβούλιο- ουσιαστικά οδηγεί στην κατάργησή της που τελικά την προωθεί η ίδια η κυβέρνηση. Αυτές τις μέρες, συζητιέται στη Βουλή μια τροπολογία, όπου με Π.Δ θα μπορούν να καταργούνται οργανισμοί και να οδηγούνται άνθρωποι στην απόλυση και την ανεργία με πλήρη παράκαμψη της Βουλής, με το «έτσι θέλω»! Πρόκειται για πράξη ακραία, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική.

Το κατεστημένο ευνοεί οτιδήποτε άλλο εκτός από τον «μπαμπούλα-ΣΥΡΙΖΑ»

Ένα μέρος του κατεστημένου, του οικονομικού, πολιτικού και εκδοτικού, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον «μπαμπούλα-ΣΥΡΙΖΑ» ευνοεί οτιδήποτε άλλο. Ευνοεί είτε τη θεωρία «όλοι ίδιοι είναι» με στόχο την παθητικοποίηση του κόσμου και τη μοιρολατρία, είτε λανσάρει τη «σιδερογροθιά» του συστήματος που λέγεται Χρυσή Αυγή ως δήθεν αντισυστημική δύναμη στην οποία πρέπει να κατευθυνθεί ο κόσμος που υποφέρει από ανεργία και φτώχεια ή σιχαίνεται το σύστημα όπου τα διεθαρμένα «ρετιρέ» είναι προστατευμένα από την ατιμωρησία. Στην Ελλάδα έχουμε έναν καπιταλισμό μαφιόζικου τύπου που συχνά δουλεύει με παράνομες μεθόδους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο επιχειρηματίας Β. Ρέστης, η τράπεζα του οποίου βρέθηκε να δίνει στον ίδιο δάνεια χωρίς καμία εγγύηση, όπως έκανε πριν λίγο καιρό και ο κ. Λαυρεντιάδης με τη δική του τράπεζα. Την ώρα που οργιάζουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για οφειλές λίγων ευρώ στην ΕΥΔΑΠ ή στην εφορία, υπάρχουν μεγαλοσχήμονες που χρωστούν εκατομμύρια στο κράτος και το «παίζουν» μεγαλοπαράγοντες της δημόσιας ζωής.

Αξιοκρατικές αλλαγές χρειάζονται, όχι απολύσεις

Αυτό που χρειάζεται η Δημόσια Διοίκηση είναι αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός, ριζικές αλλαγές που να αξιοποιούν την μετεκπαίδευση, τη μετάταξη, την αλλαγή οργανογραμμάτων κ.ο.κ. Με απλά λόγια να φύγει κόσμος από εκεί που περισσεύει και να πάει εκεί που λείπει. Δεν χρειάζονται απολύσεις, δε χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλους ανέργους σε μια κοινωνία που ήδη μετρά 1,5 εκατ. ανέργους. Δεν είναι ο αριθμός των εργαζόμενων στην ευρύτερη δημόσια διοίκηση μεγάλος, είναι πλέον κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Αλλαγές χρειάζονται όπως και κριτήρια που να στηρίζονται στην αξιοκρατία κι όχι στην κομματοκρατία, αλλά όχι απολύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που θα κάνει είναι η επαναφορά της νομιμότητας και ασφαλώς άνθρωποι που χρειάζονται κι έχουν αδικηθεί να δούμε πως θα αρθεί αυτή η αδικία. Αλλά ας μην περιμένει κανείς από εμάς να πάμε στην εύκολη υποσχεσιολογία ότι θα τους επαναπροσλάβουμε όλους ή θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα γυρίσουμε στο 2008 και το 2009. Είμαστε αριστεροί, όχι δημαγωγοί και τσαρλατάνοι.



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)