to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:55 | 02.02.2015

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: «Καρπός της προσπάθειας που ξεκινήσαμε από το 2010 η θεαματική αλλαγή κλίματος»

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε «Όσοι μιλούν για ρήξη βιάζονται. Είμαστε στην αρχή μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης».


Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Δ. Παπαδημούλη: 

Όταν κάποιοι έσπευσαν να δημιουργήσουν σκηνικό ρήξης, κινδυνολογώντας και επιχαίροντας για τα «κακά» που θα συμβούν στη χώρα μας -πρώην τομεάρχης του Ποταμιού είπε «βάστα γερά Γερούν, ο δε κ.Δένδιας αναφώνησε «ο Θεός να βάλει το χέρι του» - το πρώτο σχόλιό μου ήταν ότι «όσοι μιλούν για ρήξη βιάζονται». Είμαστε στην αρχή μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης. Η θεαματική αλλαγή κλίματος, που κορυφώθηκε με την εντυπωσιακή δήλωση Ομπάμα, δεν είναι καρπός κάποιων μαγικών κινήσεων που έκανε ο Τσίπρας μέσα σε 48 ώρες. Είναι καρπός μιας προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει από το 2010, από την υπογραφή του Μνημονίου.

Άκρως επιτυχής η επιλογή Βαρουφάκη στο τιμόνι του ΥΠ.ΟΙΚ

Ο κ. Βαρουφάκης κάνει καλά τη δουλειά του. Η επιλογή Τσίπρα να τον τοποθετήσει στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών και ως μέλος της ομάδας που με την καθοδήγηση Δραγασάκη χειρίζεται τα θέματα της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης, είναι άκρως επιτυχής. Σε μια διαπραγμάτευση, και αυτό πρέπει να το καταλάβουν επιτέλους και κάποιοι μισοκακόμοιροι στην Ελλάδα, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, υπάρχουν στιγμές που χαλαρώνεις και στιγμές που σκληραίνεις, αρκεί να έχεις σταθερή γραμμή πλεύσης και η δική μας γραμμή είναι «λιτότητα τέλος». Θέλουμε ανάπτυξη. Θέλουμε οι πολιτικοί να συζητούν με τους πολιτικούς και οι τεχνοκράτες με τους τεχνοκράτες. Θέλουμε λύση και όχι ρήξη, γιατί συμφέρον και της Ελλάδας και των εταίρων της είναι η λύση.

Όσοι δεν μπορούν να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια, τουλάχιστον ας μην τη βλάπτουν

Ασφαλώς η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Έχουμε μπροστά μας πολύ σκληρή και ουσιαστική διαπραγμάτευση και δουλειά πολλή, για να καταφέρουμε να κάνουμε πράξη τις αλλαγές που απαιτούνται για να γίνει η χώρα μας ένα αξιοσέβαστο κράτος της Ε.Ε και της Ευρωζώνης, χωρίς διαφθορά, κακοδιοίκηση, φοροδιαφυγή, πελατειακές σχέσεις, ολιγάρχες, διαφθορά, διαπλοκή, καρτέλ και για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας. Σε ό,τι αφορά εκείνους που πιστεύουν ότι θα ανακάμψει η ΝΔ και θα ξανάρθει στα πράγματα, αν καταστραφεί η χώρα, κάνουν εντελώς λάθος. Αυτή την ώρα, όσοι δεν μπορούν να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση, τουλάχιστον ας μην τη βλάπτουν.

Κυβερνητικό πρόγραμμα, made in Greece, που θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο

Επειδή ορισμένοι  υποστηρίζουν ότι για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να ξεπουλήσουμε τα πάντα, πρέπει να πω κάτι που δεν άκουσα στα ελληνικά ΜΜΕ: ο κ. Ντάισελμπλουμ, λίγες ώρες πριν έλθει στην Ελλάδα να δει Τσίπρα και Βαρουφάκη, ακύρωσε στην Ολλανδία, ως υπουργός Οικονομικών, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της εταιρείας GASUNI, της μεγάλης εταιρίας φυσικού αερίου με βασικό μέτοχο το κράτος, και των αντίστοιχων δικτύων αερίου. Γιατί εμείς πρέπει να ξεπουλάμε τα πάντα σε εταιρίες κρατικού συμφέροντος; Για παράδειγμα, τα περιφερειακά αεροδρόμια τα παίρνει η κοινοπραξία κάποιου Έλληνα πλούσιου με μια εταιρία κρατικών συμφερόντων της Γερμανίας. Αυτά αφορούν ανάγκες της χώρας, είναι κομμάτι του προγράμματός μας. Θα είναι η καρδιά του κυβερνητικού προγράμματος, made in Greece, που θα αντικαταστήσει το αποτυχημένο Μνημόνιο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)