to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 23.10.2019

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Η θεωρία περί σκευωρίας για το σκάνδαλο Novartis δεν πείθει

«To σκάνδαλο Novartis - ΕΛΛΑΣ το ψάχνει το FBI και η ελβετική τηλεόραση και δεν το ψάχνει η ελληνική δικαιοσύνη, γιατί έχει μπλοκαριστεί κι έχει σταματήσει η εξέταση - Αυτό γίνεται με σκοπό να εκφοβιστούν οι δικαστές και να μην βρεθεί η αλήθεια»


Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα (Α. Παπασταματίου - Στ. Χαρίτου) ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:


Η θεωρία περί σκευωρίας και ότι «τα ‘πιάναν’ μόνο οι γιατροί ενώ οι πολιτικοί ήταν άσπιλοι και αμόλυντοι» δεν πείθει

Η Novartis είναι μέγα σκάνδαλο, με σοβαρή ελληνική διάσταση, κι όχι σκευωρία.Δεν έχει γεμίσει ούτε η ελβετική τηλεόραση, ούτε το FBIμε Συριζαίους, ας σοβαρευτούμε.

Ζούμε σε μια χώρα όπου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, για τον οποίο η υπόθεση ακόμη εξετάζεται από τους ανακριτές, δηλώνει ευθαρσώς στην ελβετική τηλεόραση ότι μπορεί η Novartis να «λαδώνει» γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώζει και ζωές. Κι όταν συμβαίνει αυτό, δεν τρέχει τίποτα ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για τον πρωθυπουργό, που τον έχει διορίσει ως δεξί του χέρι.

Σας θυμίζω ότι ένας ατυχής βουλευτής της ΝΔ, ονόματι Ευάγγελος Πολύζος, είχε πει το 2005 ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν έντιμοι πολιτικοί, αλλά και πολιτικοί που «τα πιάνουν», κι ο Καραμανλής τότε τον είχε διαγράψει από την ΚΟ. Τώρα ο Γεωργιάδης λέει όσα λέει, αλλά είναι... Τετάρτη.

Αυτή η χοντροκομμένη προσπάθεια, με το «καλημέρα» της έναρξης της προκαταρκτικής επιτροπής, να εξαιρεθούν δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Τζανακόπουλος και Πολάκης, από τη σύνθεσή της, επειδή σκοπεύουν να τους καλέσουν ως μάρτυρες, είναι πολιτικά προκλητική και επιτείνει την αίσθηση ότι γύρω από αυτό το θέμα η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα ακραίας πόλωσης κι εκτροπής.

Κι αυτό επειδή αφενός ξέρει ότι πρόκειται για μέγα σκάνδαλο κι αφετέρου ότι το κείμενο πάνω στο οποίο συστάθηκε αυτή η προκαταρκτική για τον Παπαγγελόπουλο δεν στέκει και νομικά θα αποδειχθεί «φούσκα».

Αυτά συμβαίνουν σε πλήρη -δυστυχώς- συνέργεια με μια μερίδα του ΚΙΝΑΛ, καθώς για τον κ. Λοβέρδο έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας του, μιας και υπάρχουν ενδείξεις ποινικής εμπλοκής του.Την ώρα που μιλάμε, επειδή ο κ. Λοβέρδος έχει ζητήσει την εξαίρεση της καςΤουλουπάκη, το σκάνδαλο Novartis - ΕΛΛΑΣ, το ψάχνει το FBIκαι η ελβετική τηλεόραση και δεν το ψάχνει η ελληνική δικαιοσύνη, γιατί έχει μπλοκαριστεί κι έχει σταματήσει η εξέταση. 

Όλα αυτά γίνονται με σκοπό να εκφοβιστούν οι δικαστές και να μην βρεθεί η αλήθεια. Θυμίζω ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου προφυλακίστηκε με καθυστέρηση σχεδόν 15 χρόνων. Η υπόθεση αυτή βρομάει. Η Novartisστα χρόνια του μνημονίου και των μεγάλων περικοπών έπαιρνε, με υπογραφές υπουργών, τεράστιες τιμές για τα φάρμακά της σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.Η θεωρία περί σκευωρίας και ότι «τα ‘πιάναν’ μόνο οι γιατροί ενώ οι πολιτικοί ήταν άσπιλοι και αμόλυντοι» δεν πείθει.

Η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η συμφωνία των Πρεσπών υπηρετούν 100% τα εθνικά μας συμφέροντα

Σήμερα στο ΕΚ συζητιέται η απόφαση της Συνόδου Κορυφής να μην προχωρήσει ο προενταξιακός διάλογος για την Αλβανία και τη Β. Μακεδονία, ύστερα από πρωτοβουλία των ευρωομάδων της Αριστεράς, των Πρασίνων, των Σοσιαλιστών και του ΕΛΚ.

Το ψήφισμα, που θα εγκριθεί αύριο με μεγάλη πλειοψηφία εκτιμώ, προβλέπω ότι θα επικρίνει το Συμβούλιο γι’ αυτό το μπλοκάρισμα των διαπραγματεύσεων, θα υμνεί τη συμφωνία των Πρεσπών και θα ζητά από το Συμβούλιο την άρση του μπλοκαρίσματος, το οποίο καθιστά την ΕΕ αναξιόπιστη έναντι των αρχικών της δεσμεύσεων, ενισχύει την αποσταθεροποίηση στην περιοχή, και βλάπτει και τα ελληνικά συμφέροντα.

Κάθε μέρα που περνά, θα γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η συμφωνία των Πρεσπών υπηρετούν 100% τα εθνικά μας συμφέροντα. Και σε λίγο θα δείτε ότι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αναγκαστεί να... συρθεί σε αυτή τη γραμμή.

Το μπλοκάρισμα αυτό δεν το προκάλεσε η Κομισιόν. Η Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο ήταν ξεκάθαρα υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των δύο χωρών. Από τις 27 χώρες, είπαν «ναι» οι 24, ενώ είχαμε τρία «όχι»: Της Γαλλία, Ολλανδίας και Δανίας. Κι επειδή η απόφαση απαιτεί ομοφωνία, το θέμα δεν προχώρησε.

Νομίζω όμως ότι το Ευρωκοινοβούλιο παίρνει την ιστορική ευθύνη -και είμαι ικανοποιημένος γιατί συμμετείχα σε αυτή την πρωτοβουλία, μαζί με όλους τους Ε/Β του ΣΥΡΙΖΑ-  και πιστεύω ότι αύριο θα έχουμε ένα ψήφισμα-ράπισμα, με συντριπτική πλειοψηφία, απέναντι σε αυτή την πολύ κακή απόφαση. Εκτιμώ και ελπίζω ότι θα το ψηφίσουν και οι Ε/Β της ΝΔ.


Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην προβολή του «Τζόκερ» θύμισαν άλλες εποχές και είναι ανησυχητικά για τη δημοκρατία

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην προβολή του «Τζόκερ» θύμισαν άλλες εποχές, όταν δεν υπήρχε ελευθερία για το ποια ταινία θα δεις, τι τραγούδι θα ακούσεις, τι βιβλίο θα διαβάσεις.

Είδα, προς δυσάρεστη έκπληξή μου, και δυο ακόμη πράγματα: Αφενός γελοίες δικαιολογίες και αλαλούμ, που δεν θυμίζουν καθόλου επιτελικό κράτος και κανονικότητα, και αφετέρου δημοσιογράφους, που αντί να ψάχνουν την αλήθεια παρίσταναν τα παπαγαλάκια μιας κυβέρνησης που κρυβόταν. Και στο τέλος όλοι αυτοί, αφού είπαν έναν σωρό ψέματα, κατέληξαν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά είναι ανησυχητικά για τη δημοκρατία και στερούνται κοινής λογικής, γιατί είναι παράλογο σε μια χώρα που ένας 17χρονος μπορεί να ψηφίζει, να μην μπορεί να δει μια ταινία. Υπάρχει πολλή υποκρισία, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι οι πιτσιρικάδες στο ίντερνετ μπορούν να βλέπουν ό,τι θέλουν.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για να ρίξει αλλού το μπαλάκι, δήλωσε ότι θα πάει να δει τηνταινία με τον 15χρονο γιο του. Λες και θα πήγαιναν οι αστυνομικοί να πιάσουν τον Χρυσοχοΐδη με τον γιο του.

Όταν σε άλλες περιπτώσεις σοβαρών καταγγελιών πολιτών, οι αστυνομικοί απαντούν ότι δεν έχουν προσωπικό ή περιπολικό να στείλουν, πώς γίνεται στον εν λόγω κινηματογράφο να πηγαίνουν 15 αστυνομικοί, και μάλιστα ένοπλοι;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)