to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:42 | 21.11.2021

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Η Προοδευτική Συμμαχία στο Ευρωκοινοβούλιο, ένα θετικό παράδειγμα συνεργασίας προοδευτικών δυνάμεων

Μήνυμα συμπόρευσης αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη – Χαιρετισμός του Δημ. Παπαδημούλη, επικεφαλή της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην 3η Γενική Συνέλευση του Αριστερού Κόμματος της Καταλονίας ‘Catalunya en Comu’ (ΒΙΝΤΕΟ)


Χαιρετισμό, μέσω βιντεοσκοπημένου βίντεο, απηύθυνε εκ μέρους της Προοδευτικής Συμμαχίας (“Progressive Caucus του Ευρωκοινοβουλίου) ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο πλαίσιο της 3ης Γενικής Συνέλευσης του Αριστερού Κόμματος της Καταλονίας ‘Catalunya en Comu’ που διεξάγεται στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2021.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του “Progressive Caucus” υπογραμμίζει το θετικό αποτύπωμα της Προοδευτικής-Συμμαχίας (“Progressive Caucus”) και το παράδειγμα συνεργασίας αριστερών προοδευτικών και πράσινων δυνάμεων πάνω στο οποίο μπορεί να οικοδομηθεί «ένα ενιαίο μέτωπο δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων για μια δικαιότερη, χωρίς αποκλεισμούς και πιο δημοκρατική Ευρώπη».

Για να επισημάνει κλείνοντας πως «αυτή η συνεργασία καθίσταται ακόμη πιο επείγουσα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας, οι αυξημένες ανισότητες και να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των ανθρώπων».

Η Προοδευτική Συμμαχία – “Progressive Caucus” – στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) είναι μία κοινή προσπάθεια αρκετών ευρωβουλευτών που προέρχονται από τρεις Πολιτικές Ομάδες (Ευρωομάδα της Αριστεράς, Σοσιαλιστές και Πράσινοι), με σκοπό να αναζητηθούν κοινές λύσεις για μία άλλη Ευρώπη, πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική, με ανάπτυξη και δικαιώματα για όλους και όλες. Έχει έντονη παρουσία στον διάλογο που αναπτύσσεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς συσπειρώνει ευρωβουλευτές που αντιλαμβάνονται το αίτημα για προοδευτική αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών, ως βασική προϋπόθεση για έξοδο από τις πολυεπίπεδες κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια. Στην Εκτελεστική Γραμματεία της Προοδευτικής Συμμαχίας, μεταξύ άλλων, συμμετέχει και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)