to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 07.08.2019

πηγή: 105,5 Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Η ΝΔ εξελέγη ως… «μένουμε Ευρώπη» αλλά ήδη υιοθετεί πρακτικές Όρμπαν (ηχητικό)

«Το να καταργείς πριν την λήξη της θητείας την παρούσα Επιτροπή Ανταγωνισμού -που οφείλει να είναι ανεξάρτητη- επειδή θεωρείς ότι δεν είναι ελεγχόμενη από το κόμμα σου, παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας»


Το να καταργείς πριν την λήξη της θητείας την παρούσα Επιτροπή Ανταγωνισμού επειδή θεωρείς ότι δεν είναι ελεγχόμενη από το κόμμα σου, παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας, αλλά η ρύθμιση δεν θα μείνει ως έχει ακόμη κι αν ψηφιστεί, πάσχει από πολλές πλευρές και προσκρούει κατάφορα στην ισχύουσα κοινοτική Οδηγία, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στην σημερινή σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, όπου «οι συσχετισμοί είναι υπέρ μίας δεξιάς-κεντροδεξιάς πλειοψηφίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε περιθώρια και υποχρέωση να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα να παρεμβαίνουμε».

Προς επίρρωση του παραπάνω, μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ότι μετά την επείγουσα ερώτηση που κατέθεσε την Δευτέρα «για την σκανδαλώδη, φωτογραφική ρύθμιση που “ξηλώνει” την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να υπηρετήσει συμφέροντα στον χώρο των ΜΜΕ και της διανομής του Τύπου», όπως είπε, «χτες το απόγευμα έστειλα και επείγουσα επιστολή στην αρμόδια Επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ».

Με αυτήν, «επειδή η κυβέρνηση πάει άρον-άρον να ψηφίσει μέσα στην εβδομάδα μία ρύθμιση αντίθετη με την κοινοτική νομοθεσία, αντίθετη με την νομολογία των ευρωπαϊκών δικαστηρίων, αντίθετη με τις νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των προηγούμενων ετών και στην Ελλάδα- ζητάω από την κ. Βεστάγκερ να αντιδράσει», συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης.

«Εδώ, έχουμε μία κυβέρνηση που εξελέγη στο όνομα του “μένουμε Ευρώπη” … αλλά υιοθετεί πρακτικές Όρμπαν. Το να καταργείς πριν την λήξη της θητείας την παρούσα Επιτροπή Ανταγωνισμού -που οφείλει να είναι ανεξάρτητη- επειδή θεωρείς ότι δεν είναι ελεγχόμενη από το κόμμα σου, παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας».

Εκτίμησε μάλιστα ότι η αναδρομικότητα ισχύος αυτής της νομοθετικής ρύθμισης έχει αντισυνταγματικά χαρακτηριστικά, «δεν θα μείνει ως έχει ακόμη κι αν ψηφιστεί αύριο… πάσχει από πολλές πλευρές, πολιτικές, νομικές και συνταγματικές, ενώ προσκρούει κατάφορα στην ισχύουσα κοινοτική Οδηγία».

Ο κ. Παπαδημούλης εξάλλου αναφέρθηκε εκτενώς στην ελληνική πολιτική σκηνή, τονίζοντας για μία ακόμη φορά την ανάγκη συγκρότησης μίας ευρείας προοδευτικής συμμαχίας, με άξονα τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς την αφομοίωση των υπόλοιπων δυνάμεων που θα συμμετάσχουν, από την Αριστερά ως το δημοκρατικό κέντρο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)