to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 19.12.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση δεν έπρεπε να βγάλει πόρισμα πριν από τη Δικαιοσύνη

Συνέντευξη του Δημ. Παπαδημούλη στον Στον Bήμα FM


Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM (Αρ.Ραβανός-Αργ.Παπαστάθης), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Επειδή η καταγγελία Χαϊκάλη επιδρά στις πολιτικές εξελίξεις και είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα, αποτελεσματικά και δημόσια. Η κυβέρνηση έκανε βαρύτατο ατόπημα όταν, διά της κυβερνητικής εκπροσώπου, έσπευσε να βγάλει πόρισμα πριν μιλήσει η Δικαιοσύνη.

Το σύστημα έχει μπλοκάρει εντελώς

Όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Reuters, αποτυπώνουν και εκφράζουν τις συλλογικές μας θέσεις. Έχουν πάθει «κοκομπλόκο» στο σύστημα, έχει μπλοκάρει εντελώς το σύστημα. Το πρωί μας κατηγορούν ότι είμαστε επικίνδυνοι, τρομοκράτες και κομμουνιστές. Το μεσημέρι ότι έχουμε μπει στο σύστημα και έχουμε συμβιβαστεί πλήρως. Το απόγευμα ότι είμαστε αναρχικοί και το βράδυ ότι είμαστε το παλιό, κακό ΠΑΣΟΚ. Ε, ας συνεννοηθούν για το τι είμαστε, δε γίνεται να είμαστε όλα αυτά μαζί.

Δεν διεκδικούμε μια μονοκομματική κυβέρνηση Συριζαίων

Ανοίγματα θα κάνουμε, αλλά με ανθρώπους που έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Διεκδικούμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την αυτοδυναμία, όχι για να κάνουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση Συριζαίων, αλλά για να τη στελεχώσουμε με ένα ευρύτατο φάσμα προσώπων ικανών, έντιμων, αξιόπιστων, με καλό μητρώο και ικανότητα να δουλέψουν μαζί μας για να κάνουμε πράγματα. Ασφαλέστατα και τεχνοκράτες. Ικανούς ανθρώπους για να δουλέψουν μαζί μας, προκειμένου να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που θα έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός. Αν ένας άνθρωπος μπορεί να βοηθήσει να καταπολεμήσουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων ή να βελτιώσουμε το φορολογικό μας σύστημα ή να εκσυγχρονιστεί η Δημόσια Διοίκηση ή να δουλέψουμε στο χώρο του πολιτισμού πιο αποτελεσματικά ή επιτέλους να τελειώσει το Κτηματολόγιο, και δεν ανήκει στην Αριστερά, αλλά ανήκει στο Κέντρο ή είναι συντηρητικός, γιατί να μην αξιοποιηθεί;


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)