to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:39 | 17.11.2021

πηγή: newsique.gr

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Η καραμέλα για τον Πολάκη έλιωσε - Τη χώρα τη κυβερνάει ο Μητσοτάκης

Βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας επέρριψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη. Την ώρα που ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζε τους εύλογους προβληματισμούς που βρίσκονται στα χείλη όλου του κόσμου ο οποίος βλέπει καθημερινά να εκτινάσσονται κρούσματα και νεκροί, ο Αδωνις Γεωργιάδης επέλεξε να απαντήσει με… Πολάκη.


Απέναντι στην απορία Παπαδημούλη γιατί εξαφάνισαν τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης επικαλέστηκε τις αναρτήσεις Πολάκη στο Facebook (!). για να λάβει αποστομωτική απάντηση από τον συνομιλητή του: «Τη χώρα την κυβερνάει ο Μητσοτάκης, η καραμέλα ότι για ό,τι στραβό γίνεται στη χώρα φταίει ο Πολάκης έχει πια λιώσει».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στην επιτροπή των ειδικών η οποία παραγκωνίστηκε από την κυβέρνηση, θυμίζοντας μάλιστα και τα λόγια του κ. Γεωργιάδη. «Εμείς δεν θα τους ακούσουμε τους ειδικούς ό,τι και να μας πουν, γιατί έχουμε την ευθύνη της χώρας», είχε πει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον Παύλο Πολάκη για την «εξαφάνιση» του Σωτήρη Τσιόδρα, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να απαντά στην «φθηνή αντι-Σύριζα προπαγάνδα»: «Την ώρα που έχουμε εκατόμβη νεκρών, θεωρώ πολύ φτηνό το να επιδίδεται ένας από τους κορυφαίους υπουργούς της Κυβέρνησης σε φτηνή αντι-Σύριζα προπαγάνδα και σε αντι-Τσίπρα υστερία. Τη χώρα την κυβερνάει ο Μητσοτάκης, η καραμέλα ότι για ό,τι στραβό γίνεται στη χώρα φταίει ο Πολάκης έχει πια λιώσει», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Η συζήτηση για την πανδημία, οι νεκροί στο Πολυτεχνείο και ειρωνείες έβαλαν «φωτιά»…

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Παπαδημούλης επέρριψε ευθύνες προς τον πρωθυπουργό, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η πανδημία έχει ξεφύγει στην Ελλάδα. Έκανε λάθος ο Πρωθυπουργός όταν προσπάθησε να αρνηθεί πριν λίγες εβδομάδες ότι έχει ξεφύγει κι έχει κάνει και πολλές φορές λάθος που έχει προαναγγείλει ότι νικήσαμε και τελειώσαμε με αυτήν. Ήταν Φεβρουάριος του 2021 όταν ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι βαδίζουμε το τελευταίο μίλι και τελειώνουμε», για να συμπληρώσει ότι η Κυβέρνηση δεν διδάσκεται από τα λάθη της. «Θυμάμαι τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι “ήταν λάθος που χαλαρώσαμε πέρσι τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη και ‘κοκκίνισε’ η βόρεια Ελλάδα”. Το ίδιο λάθος, και χειρότερο, έγινε και τώρα», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έφερε σε δύσκολη θέση τον κ. Γεωργιάδη, υπενθυμίζοντας τα λεγόμενα του σχετικά με την επιτροπή των ειδικών, η οποία, όπως ανέφερε έχει παραγκωνιστεί από την Κυβέρνηση: «Κακώς παραγκωνίστηκε η επιτροπή των ειδικών. Κακώς εξαφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, που ήταν πέρσι ο εθνικός ήρωας με 80-85% δημοφιλία στην Ελλάδα. Η γνώμη μου είναι ότι και ο Μητσοτάκης, που κυβερνά κι έχει την πρώτη ευθύνη, αλλά και ο Τσίπρας που ήταν πρώην Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να συμφωνήσουν ότι θα ακούσουν τη γνώμη των κορυφαίων ειδικών: Τσιόδρας, Μόσιαλος, Λινού, Γεροτζιάφας, Παναγιωτόπουλος, όσους θεωρούμε τους καλύτερους στο είδος για να μας πουν τι πρέπει να κάνουμε. Αντί να λέει ο κ. Γεωργιάδης κι ο κ. Βορίδης ότι “εμείς δεν θα τους ακούσουμε τους ειδικούς ό,τι και να μας πουν, γιατί έχουμε την ευθύνη της χώρας”, να καταλάβουμε ότι πρέπει να δούμε και τι κάνουν οι άλλοι».

Α. Γεωργιάδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πατάει σε δύο βάρκες»

Παίρνοντας το λόγο ο Αδωνις Γεωργιάδης και παρόλο που όπως υπενθύμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι «εμείς δεν θα τους ακούσουμε τους ειδικούς ό,τι και να μας πουν», σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει παραγκωνίσει τον Σωτήρη Τσιόδρα. «Είναι ο βασικός μας σύμβουλος. Μιλάει κάθε μέρα με εμένα, τον Πρωθυπουργό… Εξαφανίστηκε επειδή σοκαρίστηκε από το μέγεθος των απειλών και των ύβρεων που λάμβανε καθημερινά στο κινητό του, αλλά και επειδή ο Παύλος Πολάκης σε συνεχόμενες αναρτήσεις στο διαδίκτυο κατηγορούσε για τα πάντα τον Σωτήρη Τσιόδρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης, «θέλει να λέει πάντα το ένα και το αντίθετο. Αυτό δεν γίνεται στη ζωή. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα υπεύθυνο και υπέρ του εμβολιασμού θα είχε διαγράψει τον κ. Πολάκη, θα είχε απομονώσει κάθε τέτοια φωνή στο εσωτερικό του. Δεν είναι, θέλει να πατάει σε δύο βάρκες».

Παπαδημούλης: «Φτηνή αντι-Σύριζα προπαγάνδα την ώρα που έχουμε εκατόμβη νεκρών»

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος επέλεξε να αναφερθεί στον Παύλο Πολάκη, προκειμένου να «ξεφύγει».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σκληρή απάντηση υπογραμμίζοντας ότι «την ώρα που έχουμε εκατόμβη νεκρών, θεωρώ πολύ φτηνό το να επιδίδεται ένας από τους κορυφαίους υπουργούς της Κυβέρνησης σε φτηνή αντι-Σύριζα προπαγάνδα και σε αντι-Τσίπρα υστερία. Τη χώρα την κυβερνάει ο Μητσοτάκης, η καραμέλα ότι για ό,τι στραβό γίνεται στη χώρα φταίει ο Πολάκης έχει πια λιώσει». Για να επιτεθεί στη συνέχεια, στον υπουργό και το ειρωνικό του σχόλιο «κύριε Αντιπρόεδρε» προς τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Σήμερα είναι 17 Νοέμβρη κι εσείς κ. Γεωργιάδη, που σας διόρισε ο κ. Μητσοτάκης Αντιπρόεδρο της ΝΔ σε αντίθεση με εμένα που είμαι εκλεγμένος Αντιπρόεδρος στο ΕΚ, ειρωνεύεστε και χασκογελάτε, ενώ συνεχίζετε να πιστεύετε ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο κι ότι η Χούντα άφησε “κούκλα” την οικονομία μας», τόνισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)