to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:34 | 13.02.2017

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως «θετικές ειδήσεις», η Ελλάδα είναι μία από αυτές

Δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» για την πορεία των διαπραγματεύσεων και της αξιολόγησης με τους θεσμούς, τον ρόλο του ΔΝΤ και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.


​Δηλώσεις στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» έκανε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στις δηλώσεις του ο Έλληνας ευρωβουλευτής επεσήμανε πως «τα θετικά δημοσιονομικά στοιχεία αποτελούν το ισχυρότερο επιχείρημα για έναν δίκαιο συμβιβασμό το συντομότερο δυνατό», τονίζοντας ότι «όσο περισσότερο καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τόσο καταστρέφονται οι προοπτικές αποκατάστασης της ελληνικής οικονομίας και επιστροφής στην ανάπτυξη».


 

Link δημοσίευσης: http://bit.ly/2l7rkOT

Ολόκληρη η συνέντευξη βρίσκεται στη συνδρομητική σελίδα της εφημερίδας.


 

Ακολουθούν οι δηλώσεις:

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης:

«Όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν ρεαλισμό και να δουλέψουν πάνω σε ένα θετικό σενάριο. Κανένας δεν επιθυμεί να ξαναζήσουμε το «θερμό καλοκαίρι» του 2015.

Τα θετικά δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας αποτελούν το ισχυρότερο επιχείρημα για έναν δίκαιο συμβιβασμό το συντομότερο δυνατό, καθώς η ελληνική οικονομία τα καταφέρνει καλύτερα από τις προβλέψεις. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη χρειάζονται «χώρο και χρόνο». Η ΕΕ χρειάζεται «θετικές ειδήσεις» και η Ελλάδα είναι μία από αυτές.

Ο χρόνος πιέζει και όλες οι πλευρές πρέπει να διαπραγματεύονται μέσα σε ένα εποικοδομητικό πλαίσιο. Η αξιολόγηση πρέπει ολοκληρωθεί στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου ή, σε κάθε περίπτωση, πριν τις εκλογές στην Ολλανδία. Όσο περισσότερο καθυστερούμε, τόσο καταστρέφονται οι προοπτικές αποκατάστασης της ελληνικής οικονομίας και επιστροφής στην ανάπτυξη. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το «παράθυρο ευκαιρίας» και να μην πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων όλες τις προσπάθειες και επιτυχίες που έχει σημειώσει η ελληνική κυβέρνηση αυτά τα δύο χρόνια.

Για τις μεταρρυθμίσεις και το ΔΝΤ:

Θα ήταν άδικο να κατηγορήσουμε την ελληνική πλευρά για τις καθυστερήσεις. Το βασικό πρόβλημα είναι η διαφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έκανε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όσες επιχείρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν είμαστε υπεύθυνοι ούτε για την πτώχευση της Ελλάδας, ούτε για τη διαφθορά, ούτε για την τεράστια φοροδιαφυγή.

Για το σενάριο πρόωρων εκλογών:

Η παρούσα κυβέρνηση έχει εντολή διακυβέρνησης μέχρι το 2019. Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)