to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:21 | 13.11.2019

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Η ατζέντα «νόμος και τάξη» θυμίζει Δεξιά και παρακράτος της δεκαετίας του ’60

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επειδή έταξε πολλά και ξέρει ότι δεν θα ανταποκριθεί, επιλέγει ατζέντες αποπροσανατολισμού, που κρύβουν κινδύνους»


Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Ελλάδα FM 94.3» (Βαγγέλη Γιακουμή) ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε τα ακόλουθα:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επειδή έταξε πολλά και ξέρει ότι δεν θα ανταποκριθεί, επιλέγει ατζέντες αποπροσανατολισμού, που κρύβουν κινδύνους - Η ατζέντα «νόμος και τάξη» θυμίζει Δεξιά και παρακράτος της δεκαετίας του ’60 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας εδώ και 4 μήνες, θα κριθεί με βάση αυτά που υποσχέθηκε και με αυτά που θα υλοποιήσει. Και ειδικά στο επίπεδο της οικονομίας. Κι επειδή εκεί έταξε πολλά και ξέρει πως δεν θα ανταποκριθεί, επιλέγει ατζέντες αποπροσανατολισμού, που κρύβουν κινδύνους.

Παράδειγμα, η ατζέντα «νόμος και τάξη», που θυμίζει Δεξιά και παρακράτος της δεκαετίας του ’60.Αναφορικά με τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, θεωρώ ότι ήταν βιαστική και λανθασμένη η απόφαση να κλείσει η σχολή, όπως επίσης απαράδεκτη ήταν και η υπερβολική αστυνομική βία απέναντι σε φοιτητές, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στον περίβολο για το κλείσιμο της σχολής. Συστήνω στη Σύγκλητο και την Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ να διαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση της Συγκλήτου του ΕΜΠ, για να καταλάβουν ότι έκαναν λάθος. 

Κάνω έκκληση στον Χρυσοχοΐδη, που δεν διάβασε το 1ο μνημόνιο, αλλά το ψήφισε, να διαβάσει τη συνέντευξη του φοιτητή -που τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι του, πριν καν ολοκληρωθεί η προανάκριση- και να βάλει ένα φρένο στους πραίτορες, γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι ο νόμος δεν τους δημιουργεί υποχρεώσεις. Και αναφέρομαι στα αστυνομικά όργανα.

Αθλιότητα, βαριά συκοφαντία και επικίνδυνη για τη δημοκρατία η καταγγελία Πέτσα περί ταύτισης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους μπαχαλάκηδες 

Θεωρώ ότι είναι αθλιότητα, βαριά συκοφαντία και επικίνδυνη για τη δημοκρατία η καταγγελία Πέτσα, του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι τάχατες η αξιωματική αντιπολίτευση, το κόμμα του 32%, ο βασικόςπόλος της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ταυτίζεται με τους μπαχαλάκηδες. 

Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα και προσβολή για ένα 1,8 εκατ. πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και του έδωσαν τη θέση της ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης και μία από τις μεγαλύτερες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη. 

Όταν οι πάντες ξέρουν ότι στα χρόνια της κυβέρνησης Τσίπρα οι αντιεξουσιαστές, οι μπαχαλάκηδες, οι αναρχικοί έκαναν του κόσμου τις επιθέσεις εναντίον και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, ενώ και στα χρόνια που ήταν υπουργοί από τον χώρο τον δικό μας και εκκενώσεις κτιρίων με καταλήψεις υπήρχαν, και αντιπαραθέσεις, και αστυνομικές επιτυχίες με την εξάρθρωση τρομοκρατικών οργανώσεων. 

Όλοι ξέρουμε, επίσης, ότι ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης, όταν υπήρξαν οι συλλήψεις με πολύ πιο βαριά πράγματα σε ένα σπίτι στο Χολαργό,συγχάρηκε την αστυνομία για την επιτυχία της. Όπως συγχαίρεις κάτι όταν είναι σωστό, πρέπει να επικρίνεις και κάτι όταν είναι παράνομο και υπάρχουν αστυνομικές αυθαιρεσίες και ακρότητες. Νομίζω ότι η πολιτική ευθύνη για αυτό βαραίνει την κυβέρνηση της ΝΔ και είναι ώρα να βάλει ένα φρένο σε ακροδεξιές πρακτικές.

 

Είμαστε η μόνη χώρα όπου το σκάνδαλο Νovartis, που έχει βαριά ελληνική διάσταση, ονομάζεται «υπόθεση» ή «σκευωρία». Σκευωρία ποιων; Γέμισε μήπως το FBI κι η ελβετική τηλεόραση Συριζαίους, που κυνηγάνε τον Λοβέρδο; 

Επιχειρείται στην Ελλάδα η αντιστροφή της πραγματικότηταςΟ Φρουζής, που ήταν ο άνθρωπος-κλειδί για το σκάνδαλο Νovartis στην Ελλάδα, που φέρεται στα βίντεο να λέει στα στελέχη του,κοκορευόμενος, ότι εμείς ξέρουμε τι θα γίνει στο υπουργείο πριν ακόμη γίνει, ο Φρουζής που σύμφωνα με έγγραφα που υπάρχουν στο FBI θεωρείται ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να έχει η επιρροή υπέρ των συμφερόντων της Νovartis στις κυβερνήσεις, ακόμη και στον πρωθυπουργό, εμφανίζεται εδώ ως ο άγγελος και ο απόλυτα αξιόπιστος άνθρωπος. 

Στην Ελλάδα είμαστε η μόνη χώρα όπου το σκάνδαλο Νovartis, που έχει βαριά ελληνική διάσταση, ονομάζεται «υπόθεση» και από ορισμένους θρασύτατους  ή βουτηγμένους μέχρι τον λαιμό στην ευθύνη, ονομάζεται απλά «σκευωρία». Σκευωρία ποιων; Δηλαδή γέμισε το FBI και η ελβετική τηλεόραση Συριζαίους, που κυνηγάνε τον Λοβέρδο; 

Στην Ελλάδα αυτό το ντοκιμαντέρ το έθαψαν, γιατί αποδεικνύει με στοιχεία ότι υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο και η ελληνική συμμετοχή σε αυτό είναι μεγάλη. Γιατί με βάση την τιμή που θα έπαιρναν τα φάρμακα της Novartis, και των άλλων εταιρειών,στην Ελλάδα προσδιοριζόταν και η τιμή τους σε άλλες 23-24 χώρες στην ΕΕ, με βάση μία συμφωνία.

 

Ευτυχώς, παρά το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια να κουκουλωθεί η υπόθεση Novartis, να εκφοβιστούν οι δικαστές και να μπει στο αρχείο, υπάρχουν αντιστάσεις μέσα στην ελληνική δικαιοσύνη 

Και ορισμένοι μας λένε ότι τα έπαιρναν οι γιατροί, αλλά δεν τα έπαιρναν οι πολιτικοί. Μα για να πάρει μια τιμή ένα φάρμακο πρέπει να υπογράψει ο υπουργός. Και χθες ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του κ. Λοβέρδου. Είναι δυνατόν να υπάρχει σκευωρία και να ασκείται ποινική δίωξη; Κι επειδή είδα ότι ο πρώτος που έσπευσε να τον υπερασπιστεί ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, σας θυμίζω ότι η έρευνα για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Γεωργιάδη δεν έχει τεθεί στο αρχείο. 

Ευτυχώς, παρά το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια να κουκουλωθεί η υπόθεση, να εκφοβιστούν οι δικαστές, να μπει η υπόθεση στο αρχείο, ευτυχώς υπάρχουν αντιστάσεις μέσα στην ελληνική δικαιοσύνη και για αυτόν ακριβώς τον λόγο το αρμόδιο συμβούλιο απέρριψε την αίτηση του κ. Λοβέρδου να βγει από τη μέση η Τουλουπάκη. 

Και τώρα βλέπω ότι επιχειρείται, με πολιτικά νήματα να κινούν αυτή την υπόθεση, να αφαιρεθεί ο φάκελος αυτός από την Τουλουπάκη και τους εισαγγελείς για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, επειδή αντιλαμβάνονται ότι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. 

Δεν πιστεύω ότι ο Έλληνας πολίτης, στη μεγάλη του πλειοψηφία, πιστεύει ότι ζούμε σε έναν κόσμο στην Ελλάδα όπου οι γιατροί είναι διεφθαρμένοι, αλλά οι πολιτικοί είναι αμόλυντοι.

 

Ένας από τους λόγους που η Ελλάδα χρεοκόπησε ήταν η διαφθορά - Αν δεν ξεβρομίσει η κόπρος του Αυγεία, δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει αυτή η χώρα 

Θυμίζω ότι ο Παπαντωνίου, που είναι προφυλακισμένος, καταδικάστηκε το 2018 για μία υπόθεση του 2003, ενώ και ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε με χρονοκαθυστέρηση πολλών ετών. 

Και το πιο χοντρό, που είναι ντροπή για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία μας, είναι κόλαφος και για το πολιτικό μας σύστημα και για τη δημοσιογραφία μας και τη δικαιοσύνη μας είναι ότι όλα τα σκάνδαλα στα οποία υπάρχει έντονη ελληνική εμπλοκή -Novartis, Siemens, υποβρύχια-δεν ανακαλύπτονται από την ελληνική δημοσιογραφία ή την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά από δικαστικές, αστυνομικές ή δημοσιογραφικές έρευνες άλλων χωρών. 

Αν δεν ξεβρομίσει η κόπρος του Αυγεία, δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει αυτή η χώρα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ένας από τους λόγους που η Ελλάδα χρεοκόπησε, ήταν η διαφθορά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως ήταν μπλεγμένοι μέχρι το λαιμό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο της Siemens και ήθελαν να το κουκουλώσουν, έτσι και τώρα θεωρώ ότι κακώς οι ηγεσίες αυτών των δύο κομμάτων, Μητσοτάκης και Γεννηματά, ταυτίζονται με τον Γεωργιάδη, τον Λοβέρδος και τους λοιπούς. 

Κι επειδή έχουμε πρόσφατο και το περιστατικό ενός πρώην υπουργού και νυν βουλευτή, του κ. Σαλμά, ο οποίος καταγγέλθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε ένας απλός πολίτης να το κάνει αυτό.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)