to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 14.10.2018

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Η Αριστερά πρέπει να πρωτοστατήσει για να φτιαχτεί το πιο πλατύ μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά των Σαλβίνι και Λεπέν

Η Αριστερά πρέπει να επιδιώξει την συγκρότηση της ευρύτερης δυνατής συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τόνισε μιλώντας σήμερα στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευρωβουλευτής του κόμματος, και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.


      «Οι επόμενες ευρωεκλογές είναι οι πιο σημαντικές των τελευταίων δεκαετιών. Η άνοδος της ακροδεξιάς και ο νεοφιλελευθερισμός, είναι δυο δηλητήρια που αλληλοτροφοδοτούνται οδηγούν σε μια μεγάλη ιστορικής σημασίας οπισθοδρόμηση. Η Αριστερά δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη των δεκαετιών του 1930 και του 1940», είπε ο κ. Παπαδημούλης και τόνισε: «Η Αριστερά πρέπει να πρωτοστατήσει για να φτιαχτεί το πιο πλατύ μέτωπο απέναντι στον κίνδυνο που συνιστά η ακροδεξιά των Σαλβίνι και Λεπέν».

      Συνεχίζοντας ο κ. Παπαδημούλης είπε, ότι επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, δέχονται ανηλεή πόλεμο και γι' αυτό απαιτείται «απόλυτη συσπείρωση και μεγάλη εξωστρέφεια. Έχουμε μπροστά μας σκληρές μάχες. Να βάλουμε ένα τέλος σε δημόσιες αντιπαραθέσεις στελεχών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

      Σε ότι αφορά τις εθνικές εκλογές ο κ. Παπαδημούλης, είπε ότι αυτές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναδειχθεί σε πρώτο κόμμα και να είναι ο νικητής των εκλογών.

      Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι απαιτείται «πλατειά συμμαχία» και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι «ενεργός παράγων σε νικηφόρα σχήματα».

      Τέλος είπε, ότι στόχος θα πρέπει να είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά με υγιή δημόσια οικονομικά.

      «Μακριά από εμάς η λογική του "Τσοβόλα δώστα όλα", που εφάρμοσαν στην πλάτη του ελληνικού λαού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)