to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:11 | 14.07.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: «Γραμμάτιο» για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Συνέντευξη του Δ. Παπαδημούλη στο ρ/σ ΒΗΜΑ FM


Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM (Μπ. Παπαπαναγιώτου), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό είναι ένα καταστροφικό νομοσχέδιο που θα κάνει πολλή μεγάλη ζημιά στο περιβάλλον και στο θαλάσσιο πλούτο μας αλλά και στη βιωσιμότητα και την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος, καθώς στη λογική της «αρπαχτής», θα τσιμεντοποιήσει τα πάντα. Εμείς έχουμε πάρει και στο παρελθόν πρωτοβουλίες που στηρίζονται στη λογική της από κοινού δράσης με δυνάμεις που έχουν τον ίδιο ή παρόμοιο στόχο, είτε για να προωθήσουμε κάτι θετικό, είτε για να αποτρέψουμε κάτι αρνητικό. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Φάνηκε επίσης και από τις πρωτοβουλίες που πήραμε στο θέμα της «μικρή ΔΕΗ», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει, παρά τις διαφορές, και συνομιλητές και συμμάχους με κοινές επιδιώξεις.

«Γραμμάτιο» για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι, στη μεν υπόθεση της «μικρής ΔΕΗ» η μοναδική δημοσκόπηση που μέτρησε τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, έδειξε μια σαφή λαϊκή πλειοψηφία εναντίον των κυβερνητικών μεθοδεύσεων, στο δε θέμα του αιγιαλού, θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα ανακρούσει πρύμναν και θα το μεταθέσει για αργότερα, ενώ είχε σκοπό να το ψηφίσει πριν τις Ευρωεκλογές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν ανήκει στα λεγόμενα «μνημονιακά προαπαιτούμενα», είναι απλώς «γραμμάτιο» για εξυπηρέτηση αρπακτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή

Εμείς κάθε φορά θέτουμε ένα στόχο και ζητάμε από όσους συμφωνούν ή συγκλίνουν σε αυτόν, να δράσουμε μαζί. Τα υπόλοιπα είναι ο φόβος και η προπαγάνδα της κυβέρνησης. Πάντως, η ευκολία με την οποία βρέθηκαν 123 βουλευτές, χωρίς τους χρυσαυγίτες, να λένε «όχι» στο κυβερνητικό σχέδιο και να ζητούν δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, εκ των πραγμάτων δυσκολεύει το σχέδιο Σαμαρά-Βενιχέλου για την εξεύρεση των περίφημων 180. Επιπλέον, για πρώτη φορά δημοσκόπηση δίνει την πλειοψηφία των πολιτών να προτιμούν η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας να προέλθει από «φρέσκια» Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή. Και επίσης, στην ίδια δημοσκόπηση, η πλειοψηφία θέλει εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες, κι όχι στο τέλος της τετραετίας. Κι αυτό είναι ένα σημείο καμπής, που δείχνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)