to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 06.12.2018

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η κυβέρνηση θα μοιράσει κοινωνικό πλεόνασμα

«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η κυβέρνηση Τσίπρα θα μοιράσει κοινωνικό πλεόνασμα, η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9».


   Αναφερόμενος στην ενεργοποίηση της πλατφόρμας υποβολής των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα (koinonikomerisma.gr) σημείωσε ότι «3,5 εκατ. συμπολίτες μας θα εισπράξουν 710 εκατ. ευρώ», προσθέτοντας ότι «κανένα μέτρο από μόνο του δεν είναι αρκετό για να άρει όλες τις συνέπειες που προκάλεσαν η χρεοκοπία και τα μνημόνια, όμως, βήμα- βήμα θα προχωρήσουν τα μέτρα επούλωσης των πληγών που προκάλεσαν όσοι χρεοκόπησαν τη χώρα και την έβαλαν στα μνημόνια».

   «Η οικονομία», συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης, «αναπτύσσεται με ρυθμό 2% και πάνω, έχουμε υγιή δημόσια οικονομικά και ο προϋπολογισμός για το 2019 εγκρίθηκε στο Eurogroup ουσιαστικά χωρίς συζήτηση και χωρίς καμιά αντίρρηση, η χώρα χρειάζεται επενδύσεις για να μπορέσουμε να παράγουμε περισσότερο πλούτο και να μειώσουμε ταχύτερα την ανεργία».

   Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι ήταν «άστοχες» και σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης διευκρίνισε: «Σε αυτές τις δηλώσεις όπως μεταδόθηκαν υπήρξε μια άμεση, ακαριαία και σαφής απάντηση της Ελλάδας και μέσω της κυβέρνησης, διά του κ.Κατρούγκαλου και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε πλήρη συνεννόηση με την κυβέρνηση και σε πλήρη και απόλυτη συνεννόηση και με τον ΟΗΕ και με τις Βρυξέλλες. Γι' αυτό υπήρξε η ανασκευή των δηλώσεων Ζάεφ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (της ΠΓΔΜ) προφανώς με εντολή Ζάεφ. Από εκεί και πέρα αυτό που είναι σαφές από τις αντιδράσεις μας με την πλήρη στήριξη της διεθνούς κοινότητας είναι: πρώτον ότι η Ελλάδα δεν διανοείται να αποδεχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία του πνεύματος και του γράμματος της συμφωνίας των Πρεσπών και η συμφωνία των Πρεσπών λέει ρητά και κατηγορηματικά ότι το ποιες γλώσσες θα διδάσκονται στην Ελλάδα είναι απόλυτη αρμοδιότητα της ελληνικής πολιτείας και η συμφωνία των Πρεσπών δεν καταπιάνεται καθόλου με αυτό το θέμα».

   «Κατά τα άλλα», πρόσθεσε, «όσοι προσπαθούν να χαλάσουν και να ματαιώσουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών [...] θα αποτύχουν για μια ακόμη φορά, γιατί το σύνολο της διεθνούς κοινότητας με μόνες εξαιρέσεις τον κ. Ερντογάν, τον κ. Πούτιν και τον κ. Όρμπαν, όλοι οι άλλοι στηρίζουν θερμά τη συμφωνία που συνυπέγραψαν ο Τσίπρας και ο Ζάεφ», ενώ για το ενδεχόμενο να μην κυρωθεί η συμφωνία εφόσον έλθει στην ελληνική βουλή εκτίμησε πως είναι «ευσεβείς χειμερινοί πόθοι του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συμφερόντων που τον στηρίζουν».

   Στο πλαίσιο αυτό προσκάλεσε τους επικεφαλής της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ «να αφήσουν τους βουλευτές τους, όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσουν κατά συνείδηση για να δούμε πόσοι νεοδημοκράτες συνεχίζουν να υπηρετούν την πολιτική που παγίως είχε η ΝΔ και την υπηρετούσαν για χρόνια ο Κώστας Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κώστας Καραμανλής».

   Κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ που εξέδωσε η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, παρατήρησε: «Η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ μυρίζει άσχημα εδώ και χρόνια [...] Οι πολίτες ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν ζητούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαφάνεια, αποτέλεσμα, κάθαρση και να σταματήσει η διασπάθιση πόρων για πελατειακούς ή άλλους λόγους. Επομένως συνιστώ στον κ. Γεωργιάδη να αφήσει τις κραυγές, τις απειλές και να βρει επιχειρήματα, για να αντικρούσει στη Βουλή τα επιχειρήματα που έχει το πόρισμα [...] Σε αυτά τα θέματα πρέπει να τηρούνται τα νόμιμα, χωρίς κραυγές και φανατισμούς».

   Αναφερόμενος στην κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, μέσα από συνέντευξή του στους Financial Times, για την επένδυση στο Ελληνικό ο ευρωβουλευτής σημείωσε: «Όσο κυβερνούσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ -από το 2001 που έκλεισε το Ελληνικό ως παλιό αεροδρόμιο μέχρι και το 2015- δεν είχε γίνει τίποτε. Αν ξεκόλλησε αυτή η ιστορία, ξεκόλλησε τα τελευταία χρόνια με κυβέρνηση Τσίπρα και όλοι συνομολογούν -συμπεριλαμβανομένων των επενδυτών και των διεθνών αναλυτών- ότι το 2019 αρχίζει πια η υλοποίηση του μεγαλύτερου real estate έργου στην Ευρώπη μαζί με τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου για την περιοχή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)