to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:16 | 11.03.2018

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν πρέπει να παίζονται παιχνίδια στην Ελλάδα, επειδή παίζονται στην Άγκυρα

Στα θέματα αυτά χρειάζεται απόλυτη ομοψυχία, σοβαρότητα και ενότητα», ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα αν τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι «όμηροι».


«Έχουν συλληφθεί, αναμένεται να δικαστούν, η ελληνική πλευρά κάνει ό,τι πρέπει και ό,τι μπορεί για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια για τα δύο παιδιά μας, για τις οικογένειές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Είναι φανερό ότι από την πλευρά της Άγκυρας παίζονται παιχνίδια γύρω από αυτό το θέμα. Στο παρελθόν τέτοια θέματα λύνονταν πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο εύκολα μεταξύ των στρατιωτικών διοικήσεων. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν πρέπει να παίζονται παιχνίδια στην Ελλάδα, επειδή παίζονται παιχνίδια στην Άγκυρα. Στα θέματα αυτά χρειάζεται απόλυτη ομοψυχία, σοβαρότητα και ενότητα», ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα αν τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι «όμηροι».

Mιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Βασίλη Σκουρή, o Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι απαιτείται εθνική συνεννόηση σε σειρά ζητημάτων.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει και θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του πολιτικού και του κοινωνικού διαλόγου, πρώτον γιατί στα εθνικά θέματα με πρώτο την τουρκική επιθετικότητα απαιτείται η απόλυτη ομοψυχία, δεύτερον γιατί πρέπει όλοι μαζί να συζητήσουμε, παρά τις διαφορές μας, για το πώς θέλουμε να περάσουμε στη μεταμνημονιακή εποχή, πώς θα θεραπεύσουμε τις παθογένειες που οδήγησαν στη χρεωκοπία και στα μνημόνια, πώς θα ενισχύσουμε την ανάπτυξη, πώς θα μειώσουμε την ανεργία, πώς θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει και τρίτον, ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, όλες οι δυνάμεις που κινούνται στο κοινοβουλευτικό τόξο οφείλουν να οργανώνουν έναν διάλογο, είτε αναζητώντας συγκλίσεις εκεί που είναι εφικτό, είτε καταγράφοντας σε αντιπαράθεση τα επιχειρήματά τους εκεί που υπάρχουν διαφωνίες. Γι’ αυτό μου φαίνεται και ακατανόητη η ενόχληση της κυρίας Γεννηματά απέναντι στη συνάντηση Θεοδωράκη - Τσίπρα», ανέφερε.

ΠATHΣΤΕ ΕΔΩ και ακούστε τη συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)