to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:57 | 22.09.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Αξιοσημείωτη η εμμονή Βενιζέλου να είναι μονίμως στη κυβέρνηση

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στον Alpha 989 (Σπ.Χαριτάτος)


Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 (Σπ.Χαριτάτος), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων τα εξής:

Το  φιάσκο του Παρισιού δεν έβαλε μυαλό στον πρωθυπουργό και τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Όλο τον Αύγουστο μας έλεγαν ότι το Παρίσι σημαίνει «την αρχή του τέλους του Μνημονίου και το τέλος της Τρόικα». Και τελικά στο Παρίσι τις κόκκινες γραμμές τις έβαλε η Τρόικα και οι κυβερνητικοί γύρισαν σαν τη.. βρεγμένη γάτα. Πολύ φοβάμαι ότι ο κ.Σαμαράς, χωρίς να διδάσκεται από τα παθήματα του παρελθόντος, ανεβάζει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για το τι θα προκύψει από τη συνάντησή του με την Μέρκελ, με κίνδυνο να περάσει θεαματικά από κάτω. Κατά τ’ αλλά, από τα αποτέλεσματα αυτής της συνάντησης, για την οποία προσωπικά κρατώ πολύ μικρό καλάθι, θα εξαρτηθεί σημαντικά ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, που δεν θα αργήσουν πολύ. Τους 180 που θα δώσουν παράταση στο βίο της κυβέρνησης, δεν τους έχουν. Αυτό που «παίζεται» επομένως, είναι αν θα γίνουν εκλογές στη συνταγματικά προβλεπόμενη προθεσμία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ή νωρίτερα. Αυτό το τελευταίο σενάριο μάλιστα δεν το αποκλείω να γίνει, και μάλιστα με πρωτοβουλία Σαμαρά, ο οποίος μπορεί να προτιμήσει μια μεγάλη ήττα από μια τεράστια συντριβή. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος δουλεύει ολοφάνερα σε βάρος τους.


 

Η εμμονή του Βενιζέλου να είναι μονίμως στη κυβέρνηση είναι αξιοσημείωτη

Η δήλωση του κ.Βενιζέλου που, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ισχυρίζεται ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, πρέπει να δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερους πονοκεφάλους στον κ.Σαμαρά και τη ΝΔ. Εμάς πάντως δεν μας συγκινεί. Αν οι πολίτες δώσουν εντολή για μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το δίδυμο της αποτυχίας Σαμαρά-Βενιζέλου το λιγότερο που θα είναι, θα είναι αντιπολίτευση. Η εμμονή του κ.Βενιζέλου να ειναι μονίμως στην κυβέρνηση και να κανονίζει τα πράγματα ανεξαρτήτα από τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου, είναι αξιοσημείωτη. Δεν ειναι δυνατόν να είναι κανείς «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Οι πολίτες θα δώσουν εντολή όχι μόνο για αλλαγή πολιτικής αλλά και για αλλαγή στα  προσώπα που είναι αιώνιοι υπουργοί και κουμανταδόροι.

Αν προσέξουμε, όχι μόνο δεν υπάρχει ταβάνι για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα πάμε πολύ ψηλά

Ο στόχος της αυτοδυναμίας για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανέφικτος. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση όμως, εμείς θα στοχεύσουμε σε συνεργασίες, με βάση το πρόγραμμά μας και θα αναζητήσουμε στηρίγματα και στην κοινωνία και στη Βουλή από δυνάμεις και πρόσωπα με καθαρό μητρώο που θα προσθέτουν και δεν θα αφαιρούν. Τα ποσοστά που θα καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα που δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις. Αν εμείς προσέξουμε και εμμείνουμε στην καθημερινή μας βελτίωση με σοβαρότητα και συνέπεια λόγων και έργων, τότε δεν υπάρχει «ταβάνι» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι, τώρα που έχουν πάρει αέρα τα πανιά μας, να μην πάρουν αέρα και τα μυαλά μας.

Ο ΕΝΦΙΑ δεν ήταν σφάλμα, ήταν επιλογή

Με την υπερφορολογηση και την άδικη κατανομή βαρών του ΕΝΦΙΑ, η ΝΔ αυτο-τραυματίζεται καίρια και στο χώρο των μεσαίων στρωμάτων. Καμία διόρθωση δεν μπορεί να γίνει όσο διατηρούν τα δύο εγκληματικά δομικά του στοιχεία: φορολόγηση με βάση πλαστές αντικειμενικές αξίες της εποχής της «φούσκας», και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Δεν ήταν σφάλμα, ήταν επιλογή να μαζέψουν μόνο από τη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία -και όχι τη μεγάλη, που παραμένει αφορολόγητη- πάνω από 2% του ΑΕΠ, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό δεν έτυχε, πέτυχε! Προετοίμαζαν τον ΕΝΦΙΑ με εντολή Σαμαρά-Βενιζέλου σχεδόν δύο χρόνια. Δεν μπορούν να ρίχνουν τώρα το φταίξιμο σε άλλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)