to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:25 | 14.01.2013

left.gr

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: «Άσχημο παιχνίδι εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού»

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Παπαδημούλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, στην τηλεόραση του Αντέννα (Γ.Παπαδάκης) για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ


Οπως τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης:

«Η σημερινή επίθεση στα γραφεία της ΝΔ δεν είναι απλώς αυτονόητα καταδικαστέα, είναι εχθρική για τον ελληνικό λαό, για την Ελλάδα. Όποιοι κι αν την έκαναν, είτε είναι κουφιοκεφαλάκηδες, δήθεν τρομοκράτες, είτε είναι βαλτοί παρακρατικοί, παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού.


Απαιτώ, στο όνομα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δύο πράγματα: το πρώτο, από τις αστυνομικές αρχές και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους να συλλάβουν τους δράστες χθες, και από τη Δικαιοσύνη να τους τιμωρήσει αυστηρά. Το δεύτερο, από τους πολιτικούς μας αντιπάλους να σταματήσουν να φορτώνουν με υπαινιγμούς, αθλιότητες που σχετίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση, μία δημοκρατική, προοδευτική αριστερή παράταξη του 30% με τέτοιες ενέργειες.


Εκπροσωπούμε ένα κομμάτι του λαού, που δεν υποφέρει απλώς από τη λιτότητα, την ανεργία, την ανέχεια αλλά έχει και ιστορική μνήμη. Και ξέρει πολύ καλά, ότι όσες φορές παίχτηκαν τέτοια παιχνίδια, χαμένοι βγήκαν η δημοκρατία και ο λαός. Εμάς μας συμφέρουν οι ομαλές, δημοκρατικές εξελίξεις.


Διευκολύνεται η αλλαγή της ατζέντας


Είτε είναι τρομοκρατική ενέργεια, από κάποιους που πιστεύουν ότι έτσι χτυπάνε την κυβέρνηση, είτε είναι βαλτοί παρακρατικοί -που είναι κι αυτό ένα ενδεχόμενο- ένα είναι βέβαιο: βλάπτουν τον λαό, διευκολύνουν την αλλαγή της ατζέντας, να μη συζητάμε δηλαδή το αγγλικό δίκαιο που καταργεί κάθε έννοια κυριαρχίας και η κυβέρνηση θα το περάσει με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, να μη συζητάμε τις νέες αυξήσεις της ΔΕΗ, τη νέα αύξηση της ανεργίας και της ύφεσης. Ευνοείται μόνο η τρομοκρατία κατά του κόσμου, και στο όνομα αυτού του φόβου, να σαρώνονται τα δικαιώματά του».

Σχετικά:


 Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία της ΝΔ - Σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)