to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 13.01.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Από τη λίστα Λαγκάρντ το κράτος δεν έχει εισπράξει τίποτα

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ και στον Γ. Παπαδάκη


Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Αντέννα (Γ.Παπαδάκης), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Κάθε δημοκράτης -κι εγώ προσωπικά ως αριστερός και δημοκράτης- θα πρέπει να είναι απολύτως απέναντι στο φαινόμενο του νεοναζισμού. Δεν θα ξεριζωθεί ο φασισμός και ο ναζισμός, που έχουν εισχωρήσει, δυστυχώς, βαθιά μέσα στο κοινωνικό σώμα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, μόνο με δικαστική αντιμετώπιση. Χρειάζεται πριν από όλα πολιτικός και ιδεολογικός αγώνας έναντι του φαινομένου και απαξίωσή του. Κατά τ’ άλλα, η Δικαιοσύνη καλείται να κρίνει πράξεις κι όχι ιδέες. Οι ιδέες του ναζισμού, όσο απεχθείς και αποκρουστικές κι αν είναι, αντιμετωπίζονται με άλλες ιδέες. 

Η δίωξη Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ προχωρά, αλλά από τη λίστα Λαγκάρντ, δεν έχουμε εισπράξει τίποτα

Η δίωξη Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ προχωρά, αλλά από την ίδια τη  λίστα Λαγκάρντ, χρόνια μετά, το κράτος δεν έχει εισπράξει τίποτα, σε αντίθεση με άλλες χώρες που εισέπραξαν δισεκατομμύρια ευρώ από τέτοιες λίστες. Επίσης, σε ό,τι αφορά στις μίζες, πρέπει να διευρυνθεί ο έλεγχος και προς τα πάνω, διότι μέχρι τώρα ακούμε μόνο ονόματα στρατιωτικών και όχι κι άλλων πολιτικών. Πρέπει επίσης να γίνουν δύο πράγματα: η Δικαιοσύνη να «τρέξει» και να εκκαθαρίσει την υπόθεση και να επιστραφούν όσο δυνατόν περισσότερα κλεμμένα από τη μία, και από την άλλη να αλλάξει ο νόμος με τον οποίο αποφασίζονται οι εξοπλισμοί. Τέλος, σε ό,τι αφορά στα θαλασσοδάνεια, ο έλεγχος πρέπει να επεκταθεί και στις άλλες τράπεζες που έδωσαν τα πολλά λεφτά. Πρέπει επίσης έγκαιρα η Τράπεζα της Ελλάδος να κάνει τη δουλειά της, που είναι έλεγχος και εποπτεία. Το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων έχει ασφαλώς και πολιτικές προεκτάσεις, γιατί το Τ.Τ ήταν το «θησαυροφυλάκιο» του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος. 

Πρέπει να λειτουργήσουν οι δικλείδες ασφαλείας της δημοκρατίας

Αν θέλουμε να αποφύγουμε την ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη και την περαιτέρω ενίσχυση του νεοναζιστικού φαινομένου πρέπει να λειτουργήσουν οι δικλείδες ασφαλείας της δημοκρατίας. Ο τόπος χρειάζεται πολιτική και κυβερνητική αλλαγή. Γνωρίζουμε ότι ένας από τους λόγους που ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ότι ξαφνικά όλοι έλεγαν αριστεροί, αλλά γιατί διεκδικούν μια πολιτική αλλαγή από την καταστροφική συνταγή του Μνημονίου και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο βασικός φορέας για να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Στις επόμενες εκλογές πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε μια καθαρή και μεγάλη εκλογική νίκη. Είναι πολύ πιθανό οι εθνικές εκλογές να γίνουν μέσα στο 2014 και ακόμη κι αν πάρουμε αυτοδυναμία, στόχος δύσκολος αλλά όχι ανέφικτος, θα απλώσουμε το χέρι αναζητώντας συνεργασίες προς όλες τις κατευθύνσεις, προς ανθρώπους έντιμους και ικανούς να ακολουθήσουν το πρόγραμμά μας.

 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)