to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:44 | 05.07.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Αν αληθεύουν οι πληροφορίες για απειλές Μητσοτάκη προς Μέρκελ και Σολτς, οι άνθρωποι τα έχουν τελείως χαμένα

Κυριολεκτικά τρελαίνει αυτούς που χρεοκόπησαν την χώρα η πιθανότητα η Ελλάδα να έχει μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας στις πολιτικές που θα εφαρμόζει εκτός μνημονίων, αν μάλιστα αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν έβρισε μόνο τον Μοσκοβισί, αλλά απείλησε Μέρκελ και Σολτς για τις συντάξεις, αυτό πια, είναι για τα άγραφα, είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


«Αυτό που κυριολεκτικά τρελαίνει αυτούς που μας έβαλαν στα μνημόνια, που ευθύνονται για την χρεοκοπία και άφησαν την Ελλάδα με έλλειμμα 15,1% του ΑΕΠ το 2009, είναι αυτό που είπαν και ο Μοσκοβισί και ο Σεντένο, αλλά το έκανε έμπρακτα και ο Γιούνκερ, αποδεχόμενος τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Ότι βγαίνοντας από το μνημόνιο, η Ελλάδα θα έχει μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας στα μέσα, τις πολιτικές και το μείγμα μέτρων με τα οποία θα επιτυγχάνει τους συμφωνημένους στόχους», είπε ο κ. Παπαδημούλης.
 
«Η ιδέα δηλαδή ότι μπορεί και να μην εφαρμοστούν κατά 100% κάποια από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από λανθασμένους και παράλογους υπολογισμούς του ΔΝΤ, κυριολεκτικά τους τρελαίνει. Αν αληθεύει το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν έβρισε μόνο τον Μοσκοβισί, αλλά απείλησε Μέρκελ και Σολτς, μηβν τυχόν και δείξουν ελαστικότητα απέναντι στην Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση για τις συντάξεις, αυτό πια, είναι για τα άγραφα, οι άνθρωποι τα έχουν τελείως χαμένα».
Νωρίτερα, ο κ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στην χτεσινή συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, σημείωσε ότι «ήταν μία καλή μέρα για την Ελλάδα, αλλά και μεγάλο Βατερλό για την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τις δυνάμεις του παλιού πολιτικού κατεστημένου, που ευθύνονται 100% για την χρεοκοπία και την οδυνηρή μνημονιακή περιπέτεια της χώρας. Όχι μόνο ο Σεντένο και ο Μοσκοβισί, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των ομιλητών, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (σ.τ.σ.: στο οποίο ανήκει η ΝΔ) απέρριψαν την καταστροφολογία, τα ψεύδη ότι έχουμε τέταρτο νέο μνημόνιο, απομόνωσαν τις θεωρίες συνωμοσίας».
 
Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ένα σημείο της τηλεοπτικής μετάδοσης της συνεδρίασης, όπου «την ώρα που ο Μοσκοβισί λέει ότι τα περί τετάρτου μνημονίου είναι ψέματα, ο σκηνοθέτης κάνει ζουμ στο πρόσωπο της Μ. Σπυράκη. Η έκφρασή της είναι όλα τα λεφτά...».
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, αρκεί να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους που συλλογικά έχουμε θέσει και την ΝΔ να την "φωτίσει ο θεός" και να μην αλλάξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)