to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:54 | 09.05.2018

Πολιτική

Δ. Μπίρμπας: Ένα πρώτο μεταρρυθμιστικό βήμα σε θετική κατεύθυνση το « Κλεισθένης 1»

Την ανάγκη που έχει η χώρα για προγραμματικές συγκλίσεις και συνθέσεις ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων προκειμένου να πετύχει την αναγκαία παραγωγική και πολιτική της ανάπτυξη, υπηρετεί η θέσπιση της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση , τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης « Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αιγάλεω


Την ανάγκη που έχει η χώρα για προγραμματικές συγκλίσεις και συνθέσεις ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων προκειμένου να πετύχει την αναγκαία παραγωγική και πολιτική της ανάπτυξη, υπηρετεί η θέσπιση της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση , τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης « Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, σε δήλωση του, στο ΑΠΕ.

Στη δήλωση του, αυτή ενόψει της αυριανής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ και την Παρασκευή του κοινού της συνεδρίου με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, με αντικείμενο το νομοσχέδιο « Κλεισθένης 1» του υπουργείου Εσωτερικών , ο κ. Μπίρπας , υπογραμμίζει ότι η θέσπιση της απλής αναλογικής, αποτελεί « σημαντικό παράγοντα για την επίτευξη αυτού του αναγκαίου εθνικού στόχου» . Ο επικεφαλής της « Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» , κατηγορεί τους επικριτές της θέσπισης της , ότι τη δαιμονοποιούν . «Αν πιστέψουμε την επιχειρηματολογία τους, το εκλογικό σύστημα που είναι η βάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη, είναι ένας «ιός» που διαλύει την κοινωνία , την Αυτοδιοίκηση, τους θεσμούς .Γιατί όπως ακούσαμε στις προηγούμενες μαζώξεις η απλή αναλογική « έφερε» τον Μεταξά , το ναζισμό και άλλα θλιβερά , τρομερά πράγματα .Τέτοια σοβαρότης», αναφέρει χαρακτηριστικά . Επίσης καταγγέλλει ότι επιχειρείται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, η δημιουργία ενός αντικυβερνητικού μετώπου. «Δυστυχώς η Αυτοδιοίκηση μπαίνει σε μια φάση άσκοπων διαδικασιών που μοναδικό στόχο έχουν από πλευράς των παρατάξεων που πλειοψηφούν στα θεσμικά της όργανα , τη δημιουργία αντικυβερνητικού μετώπου .Χωρίς πρόταση , μόνο με αφορισμού» ,τονίζει . Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο , το χαρακτηρίζει «ένα πρώτο μεταρρυθμιστικό βήμα σε θετική κατεύθυνση, παρά τις αστοχίες και αντιφάσεις του , που μπορούν να επιλυθούν. Και πρέπει να υποστηριχθεί σ΄ένα οδικό χάρτη που απαιτεί Συνταγματική Αναθεώρηση , έξοδο από την σκληρή Μνημονιακή Επιτροπεία , διασφάλιση πόρων για την Αυτοδιοίκηση ( για πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης , σταδιακή απόδοση παρακρατηθέντων , σταδιακή επαναφορά των ΚΑΠ 2009 κα ) και τον « Κλεισθένη 2» που θα περιγράφει ολοκληρωμένα την Αυτοδιοίκηση του μέλλοντος σ΄ένα άλλο ελληνικό κράτος πολιτικού επιπέδου διακυβέρνησης , που θα διασφαλίζει τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας και την αποκέντρωση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)