to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 25.02.2020

Κοινωνία

Δ. Μπαξεβανάκης: Σταματήστε κ. Καραμανλή να μας κοροϊδεύετε για την Πατρών- Πύργου

«Εμείς επιμένουμε να συνεχιστεί το έργο. Να επιτρέψει ο κ. Καραμανλής να συνεχιστούν οι 5 εργολαβίες, που ήδη εκτελούνται»


Εργοτάξιο στην περιοχή της Αμαλιάδας, όπου κατασκευάζεται ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας - Πύργου, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, όπου συναντήθηκε με τους υπεύθυνους της εταιρείας και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

«Ένα έργο, που για πολλά ΜΜΕ θεωρείται ανύπαρκτο και κάποιοι δήμαρχοι της Ηλείας δεξιοί, απαιτούν λέει να ξεκινήσει η κατασκευή της Πατρών- Πύργου, εμείς τους είπαμε με φωτογραφίες και ντοκουμέντα ότι το έργο έχει ήδη ξεκινήσει. Σε όλο το μέτωπο του έργου, εργάζονται πυρετωδώς οι περίπου 200 εργαζόμενοι, όπως μας είπε ο υπεύθυνος του εργοταξίου, και είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7».

Οι εργασίες, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, προχωρούν σε μήκος πολλών χιλιομέτρων σε όλη την έκταση της εργολαβίας, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί το Υπουργείο Υποδομών με την καθυστέρηση των πληρωμών για τις εκτελεσθείσες εργασίες. Όπως διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι του εργοταξίου, τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται απολύτως και το έργο θα ολοκληρωθεί πολλούς μήνες πριν από τη λήξη της συμβατικής προθεσμίας.

«Στα δημόσια έργα, ανάλογα με τις εργασίες, που πραγματοποιούνται, οι εργολάβοι υποβάλλουν λογαριασμούς, τα ελέγχει η επιβλέπουσα υπηρεσία και καταβάλλονται οι νόμιμες πληρωμές. Αυτό, που συμβαίνει όμως είναι ότι καθυστερούν οι πληρωμές από το Υπουργείο. Επίσης, αυτό που δυσκολεύει την κατάσταση, είναι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όταν εξαγγέλλεται ότι κάποια στιγμή, ίσως καταγγελθεί η εργολαβία και θα πρέπει να αποχωρήσουν, δημιουργείται ένα αίσθημα ανασφάλειας. Αυτό έχει σχέση με τι προμήθειες πρέπει να κάνει η εταιρεία, πόσα αδρανή υλικά μπορεί να δεσμεύσει ή να προπληρώσει, μια ανασφάλεια, που εμποδίζει λίγο την πορεία του έργου» επισήμανε.

Ο φόβος είναι ότι αν το έργο παραχωρηθεί στην Ολύμπια Οδό για να συνεχίσει την κατασκευή του δρόμου ή επαναπροκυρυχθεί, τι θα πράξουν οι εγκατεστημένοι εργολάβοι. «Αυτό, που αισθανόμαστε είναι ότι δεν θα περιοριστεί, ούτε αυτή η εταιρεία στις αποζημιώσεις, που προβλέπει η σύμβαση, εκατομμυρίων ευρώ, που θα υποχρεωθεί, όχι ο κ. Καραμανλής, αλλά εμείς οι φορολογούμενοι να πληρώσουμε, διότι όπως φαίνεται έχουν προβεί σε έξοδα, έχουν προπληρώσει υλικά, τα οποία δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν σε άλλη εργολαβία. Η αίσθησή μας είναι ότι θα μπλέξει το Δημόσιο σε μακροχρόνιες δικαστικές διενέξεις και θα καθυστερήσει για χρόνια το έργο» τόνισε.

Εν τω μεταξύ σε βαρύ κλίμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο, που είχε προγραμματίσει εδώ και εβδομάδες από το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών Ηλείας στις 26/2 στις 12:00 στο Βουπράσιο, ύστερα από το νέο τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην εθνική καρμανιόλα στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, όπου έχασαν την ζωή τους δυο νέοι, ηλικίας 25 και 28 ετών αντίστοιχα.

«Εμείς επιμένουμε να συνεχιστεί το έργο. Να επιτρέψει ο κ. Καραμανλής να συνεχιστούν οι 5 εργολαβίες, που ήδη εκτελούνται, να υπογράψει τις άλλες δυο με τους δεύτερους μειοδότες και μένει η 8η, που εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ, που όταν εκδοθεί, όποιος κερδίσει, να υπογραφεί η σύμβαση και να ολοκληρωθεί η Πατρών Πύργου. Είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να έχουμε έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο το 2023» ξεκαθάρισε ο κ. Μπαξεβανάκης και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος θα δώσει το παρόν στην κινητοποίηση στο Βουπράσιο για να απαιτήσουμε αυτό το πράγμα. Επιτέλους κ. Καραμανλή σταματήστε να μας κοροϊδεύετε, αφήστε να συνεχιστεί το έργο και να τελειώσει».

Στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχουν φορείς, όχι μόνο από την Ηλεία, αλλά και από την Αχαΐα, την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, από τη Μεσσηνία, αλλά και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχασαν πρόσφατα δυο συναδέλφους τους σε τροχαίο δυστύχημα στην καρμανιόλα Πατρών-Πύργου στο ύψος των Καμινίων την ώρα, που επέστρεφαν από το σχολείο των Λεχαινών, όπου δίδασκαν. Επίσης εμπορικοί σύλλογοι, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ηλείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)