to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 07.09.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Μάρδας: Οι Γάλλοι έρχονται για επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα και για το μοναδικό ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας

Στην Ελλάδα παράγονται τα πάντα και διαθέτει μοναδικό ανθρώπινο κεφάλαιο, έτσι κάποιος μπορεί να επενδύσει οπουδήποτε και στον ιδιωτικό τομέα, όπου στρέφεται το ενδιαφέρον των δεκάδων επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στην επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, είπε ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας Στο Κόκκινο και το Γιώργο Τραπεζιώτη.


«Η επίσκεψη Μακρόν είναι ιδιαίτερα θετική γιατί δεν έρχεται για εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψη, αλλά συνοδεύεται από μία ομάδα επιχειρηματιών, που δεν έρχονται μόνο για να δείξουν το ενδιαφέρον τους για την ενέργεια, τις ΔΕΚΟ, οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με το ευρύτερο Δημόσιο, αλλά ενδιαφέρονται για διάφορους κλάδους όπου υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό», είπε ο κ. Μάρδας.
 
Αναφερόμενος στη δική του θητεία στο σχετικό πόστο του υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων και από τη Γαλλία, ο ίδιος είπε ότι «βλέπαμε ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τις ΔΕΚΟ π.χ.», αλλά σταδιακά στις συζητήσεις με τους Γάλλους έγινε στροφή στον ιδιωτικό τομέα. «Στην Ελλάδα παράγονται τα πάντα. Το πρόβλημα είναι ότι παράγονται σε πολύ μικρές ποσότητες. Άρα, μπορεί να επενδύσει οπουδήποτε οποιοσδήποτε, η Ελλάδα διαθέτει ένα ανθρώπινο κεφάλαιο μοναδικό όχι μόνο για την περιοχή αλλά για όλη την Ευρώπη ... Ακόμη και στην αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα, λειτουργεί μονάδα αυτοκινητοβιομηχανίας, που δεν την γνωρίζει ο κόσμος».
 
«Όλοι αυτοί που έρχονται θέλουν να διερευνήσουν τις δυνατότητες επένδυσης στους κλάδους που ενδιαφέρονται και μπορούν να επενδύσουν όπου επιθυμούν ... το βλέπουμε στην πρακτική κρατών που στο παρελθόν ήταν κράτη αγροτικά, που είχαν δώσει έμφαση π.χ. στην κλωστοϋφαντουργία και σήμερα είναι γίγαντες της τεχνολογίας, όπως η Κορέα και το Ισραήλ π.χ.», όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
Σημείωσε επίσης ότι «για αυτού του μεγέθους τις επιχειρήσεις, το φορολογικό πλαίσιο δεν είναι το κυρίαρχο ... από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα μεγάλο σύνολο παραγόντων που επηρεάζει μία επένδυση. Κουράζει περισσότερο η φορολογική γραφειοκρατία, οι φορολογικές ρυθμίσεις, παρά οι φορολογικοί συντελεστές».
 
Εξάλλου, σχολιάζοντας την χτεσινή συμφωνία με τη Βουλγαρία για την σιδηροδρομική σύνδεση των ελληνικών λιμανιών της βόρειας Ελλάδας με αυτά του Εύξεινου Πόντου και του Δούναβη, ο κ. Μάρδας θύμισε ότι η κυβέρνηση είχε υπογράψει και με την Τουρκία πρωτόκολλο συνεργασίας για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Πόλης με το Ιόνιο. «Όταν αναπτυχθούν αυτά τα δύο δίκτυα, αυτός ο σταυρός, όλη η βόρεια Ελλάδα και η χώρα γενικότερα αποκτά μία άλλη δυναμική» στα σιδηροδρομικά δίκτυα ... Τα δύο δίκτυα αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοεξυπηρετούνται», όπως είπε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)