to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:27 | 19.12.2017

Πολιτική

Δ. Mάρδας: Οι δημοσκοπήσεις του ΠΑΜΑΚ δεν μας ανησυχούν (βίντεο)

«Από τη στιγμή που η δημοσκόπηση είναι του ΠΑΜΑΚ δεν μας ανησυχεί» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας αμφισβητώντας τις εκτιμήσεις του, καθώς παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις.


«Διαφωνούμε πάρα πολύ ως προς τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, καθώς οι αποκλίσεις που παρουσιάζει είναι πρωτόγνωρες», σχολίασε στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι «η απόσταση υπάρχει αλλά δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Η απάντηση θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θα δοθεί 15 μέρες πριν από τις εκλογές, διότι οι πολίτες τώρα κρίνουν μεμονωμένα τους πολιτικούς σχηματισμούς ενώ τότε θα τους βλέπουν σε σύγκριση».

Ο κ. Δένδιας από την άλλη εκμεταλλεύτηκε τον «αέρα νίκης» που δίνει στη Ν.Δ. η ίδια δημοσκόπηση  και με αισιοδοξία εκτίμησε ότι η Ν.Δ. θα πάρει άλλες 4 μονάδες πριν από τις εκλογές, παρά το ταβάνι που έχει πιάσει και με παγιωμένη τη συσπείρωσή της.

Χωρίς να εξηγεί σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων ακόμα αποσκοπεί, αρκέστηκε σε μια εκτίμηση που μοιάζει να πηγάζει από ευσεβείς πόθους, καθώς, όπως είπε, «η ζωή έχει αποδείξει ότι την προεκλογική περίοδο η διαφορά δεν κλείνει… μεγαλώνει. Ο Έλληνας πάει με το νικητή» είπε, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Πιο μικρό καλάθι θα έπρεπε να κρατά η Ν.Δ. όταν ακριβώς το αντίθετο συνέβη και οι πολίτες τουλάχιστον σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις διέψευσαν σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις. Αυτό όμως ακόμα δεν το έχουν αποδεχθεί στη Ν.Δ. Είναι γνωστή η υποτίμηση της κρίσης των πολιτών από τη  Ν.Δ. όταν οι βουλευτές της συχνά μιλούν για «ρεσάλτο» του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ενδεικτικό είναι ότι η δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ δείχνει 12 μονάδες μπροστά τη Ν.Δ. και η ΚΑΠΑ Research ότι κλείνει η ψαλίδα και η διαφορά των δύο κομμάτων είναι 4,8%.

Κατ. Μπρέγιαννη - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)