to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:30 | 28.03.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Οικονομία

Δ. Μάρδας: Μπορούμε να δώσουμε εγκαταστάσεις-«κουφάρια» ως κίνητρο σε ξένους επενδυτές

Σε βιομηχανικές περιοχές όπως σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, υπάρχουν εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να δοθούν δωρεάν σε ξένους επενδυτές, αντί για φοροαπαλλαγές ή επιδοτήσεις, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


«Στις βιομηχανικές ζώνες του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης υπάρχουν «κουφάρια», εγκαταλελειμένες εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο για ξένες επενδύσεις, όπως σε άλλες χώρες που δίνονται δωρεάν για να εγκατασταθεί κάποιος. Μπορούμε να συζητήσουμε κάτι παρόμοιο, όταν δεν μπορούμε να δώσουμε φοροαπαλλαγές ή κίνητρα ή να επιδοτήσουμε την κοινωνική ασφάλιση όπως άλλοι», είπε ο κ. Μάρδας.
 
Αναφερόμενος στο περιφερειακό συνέδριο που ολοκληρώνεται σήμερα για την Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι η διαδικασία κάθε περιφερειακού συνεδρίου είναι πολύ χρήσιμη για μία σειρά από λόγους, καθώς εκεί χαράσσονται στόχοι και εκείνη την ώρα συζητώνται τα προβλήματα κάθε περιοχής είτε στο πλαίσιο του συνεδρίου είτε συναντήσεων που οργανώνει κάθε αρμόδιος υπουργός. Ό,τι προκύπτει είναι θετικό, δεν υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα, όπως σημείωσε.
 
Ειδικά για την Κεντρική Μακεδονία, τόνισε ότι «είναι μία περιοχή που μπορούν να αναπτυχθούν τα πάντα, όπως δείχνει η εμπειρία. Πριν την αποβιομηχάνιση, ήταν η ανερχόμενη περιοχή της βιομηχανίας, έχει πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα, με δυναμική γεωργία και υπηρεσίες μεταφορών και τουρισμού, δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να μείνει εκτός γιατί δεν το ευνοεί η περιοχή».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)