to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 26.08.2022

Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Ο Κυρ. Μητσοτάκης γελοιοποιείται

Στοχευμένη επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.


φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi

Ο επικεφαλής του ΚΚΕ τόνισε πως οι ισχυρισμοί του Κυρ. Μητσοτάκη με τους οποίους επιχειρεί να αποφύγει τις ευθύνες του τον γελοιοποιούν. Σε ό,τι αφορά την ΕΥΠ, έκανε λόγο για στρεβλό θεσμικό πλαίσιο, για το οποίο ευθύνονται όλοι.

Επιπλέον, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε εκτενή αναφορά στις καταγγελίες που αφορούν τα περιστατικά συνακροάσεων στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό, σημειώνοντας πως οι κρατικές αρχές δεν έχουν αποφανθεί ακόμη για το ποιος παρακολουθούσε το κόμμα του.

"Αν νομίζετε ότι θα καταφέρετε να ξεφορτωθείτε τις σοβαρές ευθύνες σας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – υποκλοπών, είστε βαθιά γελασμένοι κύριοι της κυβέρνησης. Βαθιά γελασμένος είστε κι εσείς κύριε πρωθυπουργέ, αν νομίζετε ότι με διάφορες υποκριτικές συγνώμες και τις παραιτήσεις στενών συνεργατών σας κι όλα αυτά τα έωλα επιχειρήματα περί «υπηρεσιακής αστοχίας» που επιστρατεύετε, θα απαλλαγείτε και από τις δικές σας προσωπικές σας ευθύνες", σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας. Και πρόσθεσε: "Ποια κυβέρνηση, ποιος πρωθυπουργός ο οποίος μάλιστα έχει στην ευθύνη του και την ΕΥΠ και στον οποίο λογοδοτούν τα στελέχη της ΕΥΠ, μπορεί με τόση ευκολία να λέει «δεν ήξερα, δεν είδα, δεν άκουσα»... Πόσο ακόμη θα γελοιοποιείστε με το να λέτε κάτι τη μια μέρα και να το αναιρείτε ή να το διαψεύδετε την επόμενη;".

Για το θεσμικό πλαίσιο, δήλωσε τα εξής: "Αυτό το σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο το οποίο στρώνει το έδαφος για πρακτικές παρακολούθησης, παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών, δεν αποτελεί επιμέρους …«υπηρεσιακή αστοχία»! Το αντίθετο. Αυτό το πλαίσιο στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ακόμη κι αυτών των στοιχειωδών δικαιωμάτων της δικής σας κουτσουρεμένης αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Τα οποία φυσικά, όταν δεν σας βολεύει, τα κάνετε κουρελόχαρτο".

Να διαλευκανθούν οι συνακροάσεις που αφορούν το ΚΚΕ

"Για τις συνακροάσεις – υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, έχουμε και λέμε: Νοέμβρης 2016, Απρίλης 2017, Γενάρης 2019, Ιούνης 2020, Απρίλης 2022 επαναλαμβανόμενα κρούσματα υποκλοπών. Έξι χρόνια τώρα, δυο κυβερνήσεις, η μια του ΣΥΡΙΖΑ, η άλλη της ΝΔ. Απάντηση καμία", είπε ο Δ. Κουτσούμπας. Και συνέχισε: "Παρά τις καταγγελίες, τις ανακοινώσεις, τις ερωτήσεις στη Βουλή, τις παρεμβάσεις ακόμα και στον Εισαγγελέα Εφετών για να μην μπει η υπόθεση στο αρχείο το 2017 και να συνεχιστεί η έρευνα, μια έρευνα που από ότι φαίνεται ήταν τότε για «τα μάτια του κόσμου»".

Για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής του ΚΚΕ ανέφερε πως "στην έκθεση της ΑΔΑΕ για το πρώτο κρούσμα συνακροάσεων - παρακολουθήσεων, αναφέρεται ότι ανάμεσα στις ύποπτες κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, υπήρχαν κλήσεις από διεθνή διασύνδεση με εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και κλήσεις χωρίς απόκρυψη". Και πρόσθεσε: "Όμως η κρατική ασφάλεια φέρεται να χαρακτηρίζει όλες τις κλήσεις σαν να έγιναν με απόκρυψη! Τελικά η κρατική ασφάλεια εξέτασε όλες τις κλήσεις και με τι τρόπο; Σε τι συμπέρασμα κατέληξε; Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις σ’ αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά και από τη δική σας".

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Δ. Κουτσούμπας είπε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν: "Επίσης, μετά την καταγγελία του ΚΚΕ το Δεκέμβρη του 2016, άγνωστο πρόσωπο επικοινώνησε με την ΑΔΑΕ και είπε ότι είναι «ο φυσικός αυτουργός» των παρεμβάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ! Τι ακριβώς έκανε η ΑΔΑΕ; Ερεύνησε η ίδια αυτό το σοβαρό στοιχείο; Πώς το αξιοποίησε; Η Κρατική Ασφάλεια, που με εντολή εισαγγελέα διερεύνησε την υπόθεση, τι έρευνα έκανε γι' αυτό το στοιχείο και μέχρι ποιο σημείο έφτασε; Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι κρατικές υπηρεσίες είναι τόσο ανίκανες και δεν μπορούν να ανακαλύψουν πρόσωπα πίσω από τέτοιες ενέργειες".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)