to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:19 | 22.01.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Καμία ανοχή σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή κριτική κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑάσκησε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία αποκλείοντας κατηγορηματικά ψήφο ανοχής σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν στον τρόπο, στο πώς δηλαδή θα ενισχύσουν καλύτερα την κερδοφορία των μονοπωλίων. Η αντιπαράθεσή τους για το ποιος θα διαπραγματευτεί και με ποια συνταγή, απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου αυτό να επιλέξει διαπραγματευτή για τα συμφέροντά του, και ο λαός να περιμένει να διαλέξει ποιος και με ποιο τρόπο θα αποτελειώσει τα δικαιώματα, τη ζωή του» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ίδιος ταυτίζει τις πολιτικές των δύο κομμάτων λέγοντας ότι «το χρέος δεν το δημιούργησε η αύξηση μισθών και συντάξεων, η ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών της παιδείας, της υγείας. Η ΝΔ με γιατροσόφι την επιμήκυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ το κούρεμα, λένε στο λαό, ότι θα συνεχίζεις να ματώνεις για το χρέος εσύ και τα παιδιά σου. Κι αυτή είναι η αλήθεια».

Προειδοποίησε δε ότι «ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσουν τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους που, πριν ακόμα το μνημόνιο, άρχισαν το ξήλωμα όλων των λαϊκών κατακτήσεων».

Οξύνοντας την κριτική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουτσούμπας λέει χαρακτηριστικά «και καλά η ΝΔ από τα γεννοφάσκια της βγάζει χολή όταν μιλάει για τα εργατικά δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως που δηλώνει αριστερός; Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε η απάντησή του».

«Γιατί ακόμα και να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει, το μόνο που μπορεί να κάνει επί της ουσίας, είναι να συμπαρασύρει προς τα κάτω και τους μισθούς που σήμερα είναι ακόμα πάνω από τα 751» υποστηρίζει σχολιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επόμενη κυβέρνηση θα ‘ναι από χέρι αντιλαϊκή-αντεργατική, γιατί ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάκτηση των απωλειών του λαού. Η ΝΔ με τον κίνδυνο ότι «θα απειληθεί η πορεία της χώρας», δηλαδή η κερδοφορία των μονοπωλίων και ο ΣΥΡΙΖΑ με το «παραλάβαμε καμένη γη», παραπέμπουν το δίκαιο αίτημα του λαού να πάρει πίσω όλα όσα έχασε στη Δεύτερα Παρουσία» υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ίδιος πρόβαλε το ΚΚΕ ως το πιο αξιόπιστο κόμμα για την αντιπολίτευση λέγοντας «το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο λαός με την ψήφο του στις εκλογές είναι: Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση σε μια τέτοια κυβέρνηση;

Η ΝΔ που λέει «κόψε κι άλλα, γιατί θα γυρίσουμε πίσω», «μη δίνεις τίποτα ούτε τα ψίχουλα που υποσχέθηκες γιατί δεν αντέχει η οικονομία»;

Το ΠΑΣΟΚ ή ο Παπανδρέου, που θέλουν μερίδιο στην κυβερνητική εξουσία για να εγγυηθούν σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής;

Το Ποτάμι, που ενώ ψάχνει πού να κολλήσει, στη ΝΔ ή στο ΣΥΡΙΖΑ, εξελίσσεται στην πιο αλλοπαρμένη φωνή της κεντροδεξιάς και κεντροαριστερής τσόντας;

Ή ακόμα χειρότερα τα φασιστοειδή της ΧΑ που στάζουν δηλητήριο για τους ταξικούς αγώνες και μέλι για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και του υπόκοσμου;».

Συνεχίζοντας ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει το θράσος να εκβιάζει το λαό πως αν δεν πάρει αυτοδυναμία δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Εκβιάζει για τα ψίχουλα… Αλήθεια, τα ψίχουλα είναι «η ελπίδα που έρχεται»;» διερωτήθηκε.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για αλλαγή, εννοεί ότι λέει και ένα τμήμα του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη, ακόμη και μέσα στη Γερμανία: Χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής, άντε να αγοράσει ο Ντράγκι μερικά ομόλογα, να πιέσουμε λίγο τη Γερμανία κλπ. Αυτό δεν είναι αλλαγή υπέρ των λαών. Γιατί όλοι αυτοί, την ίδια στιγμή, λένε τήρηση των δεσμεύσεων, νέα μέτρα. Τις δεσμεύσεις που δεν θα απεμπολήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο πρόεδρός του».

Σχολιάζοντας τα περί ψήφου ανοχής από το ΚΚΕ σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουτσούμπας ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ανοχή για να συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο και θέλει το ΚΚΕ, τους αριστερούς ανθρώπους, να γίνονται το άλλοθι της υποχώρησής του, της μετάλλαξής του, της κωλοτούμπας του».

Όπως σημείωσε «εμείς, αντιστρέφουμε το υποθετικό ερώτημα της ανοχής, παραθέτοντας το πραγματικό ερώτημα της ανοχής.

Για ποιανού το συμφέρον ανοχή;».

«Συνενοχή θέλουν λοιπόν, όχι μόνο ανοχή! Γιατί; Για να δώσει στο λαό, ψίχουλα σήμερα και αύριο να του πάρει όλο το καρβέλι. Ανοχή σε κυβέρνηση που είναι μέσα στο colpo grosso της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σημαίνει χειρότερα δεινά για το λαό αύριο. Αυτό που πρέπει πρώτα να κάνει ο λαός, στις 25 Γενάρη, είναι να μην δείξει καμία ανοχή ούτε στην ΝΔ και στο «παλιό – καινούργιο» που έρχεται ντυμένο σα «νέο», το ΣΥΡΙΖΑ» είπε κλείνοντας ο κ. Κουτσούμπας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)