to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:55 | 07.10.2015

Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Καλούν το λαό να διαλέξει την τσέπη από την οποία θα του «τα πάρουν»

Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να οργανώσει την αντεπίθεσή του, ενώ τόνισε ότι η κοινωνικοποίηση των παραγωγικών μέσων θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας


Καλούν το λαό να αποδεχθεί το ύψος της θυσίας και να διαλέξει την τσέπη από την οποία θα του «τα πάρουν», ανέφερε από τη βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να οργανώσει την αντεπίθεσή του, ενώ τόνισε ότι η κοινωνικοποίηση των παραγωγικών μέσων θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. 

«Δεν έχετε δικαίωμα να ερμηνεύετε κ. Πρωθυπουργέ το 36% που σας έδωσε ο ελληνικός λαός ως έγκριση στις μνημονιακές πολιτικές σας. Τι πάει να πει ο λαός μίλησε; Ξεχνάτε σε πόσα κόμματα ο λαός έδωσε μεγαλύτερα ποσοστά από τα δικά σας και μετά τα έριξε στα τάρταρα; Επειδή είστε ο εξουσιαστής δεν ανέχεστε την κριτική;», διερωτήθηκε.

Όπως εκτίμησε, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει αυτά που έφεραν τη χώρα ως εδώ αν και, όπως είπε, τα βαφτίζει διαφορετικά. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, όσα σερβίρονται ως φρέσκες ιδέες είναι αντίγραφα των παλιών ιδεών.

«Δόθηκαν πολλά δισ. κατά το παρελθόν μέσα από προγράμματα για την ενίσχυση της καινοτομίας. Τι κέρδισε όμως ο λαός;» διερωτήθηκε και σημείωσε ότι κερδισμένοι βγήκαν οι εγχώριοι και οι ξένοι όμιλοι. 

Όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης που δεν οδηγεί σε εκμετάλλευση.

«Από τη μία έχουμε τη στρατιά των ανέργων, από την άλλη αυξάνεται η εκμετάλλευση σε βάρος όσων εργάζονται» συμπλήρωσε και χαρακτήρισε «πρόκληση» να παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας ως «επίτευγμα της κυβερνώσας Αριστεράς ότι θα εξασφαλίσει ένα πιάτο φαΐ στα θύματα της ακραίας φτώχειας».

Το νέο μνημόνιο προβλέπει νέα φοροεπιδρομή και ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, παρατήρησε ο κ. Κουτσούμπας και σχολίασε: «Τσιμουδιά από την κυβέρνηση για όσα έχασε ο μισθωτός τα προηγούμενα χρόνια». 

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι τα πλεονάσματα θα τα πληρώσει ξανά ο ελληνικός λαός με νέα μέτρα. «Για ποια σύγκρουση μιλάτε κ. Τσίπρα; Μήπως θα αυξήσετε τη φορολογία των εφοπλιστών; Το πλαίσιο της νόμιμης φοροαποφυγής των ομίλων παραμένει ενεργό», σχολίασε.  

Αναφερόμενος στο χρέος, τόνισε ότι «προτείνουν τώρα αποπληρωμή σε περισσότερα χρόνια. Ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος το οποίο δεν δημιούργησε και από το οποίο ούτε στο ελάχιστον δεν ωφελήθηκε».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι συνταξιούχοι θα δουν ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις. Σύμφωνα με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στόχος των αλλαγών του ασφαλιστικού είναι η στενότερη σύνδεση μεταξύ εισφορών και παροχών, δηλαδή η μεταφορά των ασφαλιστικών βαρών στις πλάτες των εργαζομένων. 

Επιπλέον, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι εγκαταλείπει τις δεσμεύσεις του, ενώ υποστήριξε ότι σε όλη την Ε.Ε. τα δικαιώματα των εργαζομένων γκρεμίζονται συστηματικά.

Η αποδέσμευση της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και Ε.Ε. θα δώσει δυνατότητα για νέες συμφωνίες, εξήγησε ο κ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

(πληροφορίες: Ναυτεμπορική)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)