to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 21.08.2022

Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: «Γελοιότητες» οι ισχυρισμοί του Μητσοτάκη για την ΕΥΠ

Γελοιότητες χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τα όσα επικαλείται η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά για το θέμα της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη - Απέφυγε να πάρει θέση στο ερώτημα περί παραίτησης της κυβέρνησης


Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για το θέμα παρακολουθήσεων της ΕΥΠ εξαπολύει ο γεν. γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News και στη δημοσιογράφο Μ. Ζαφειριάδου, ο επικεφαλής του ΚΚΕ χαρακτηρίζει «γελοιότητες» τις απαντήσεις του Κ. Μητσοτάκη για το επίμαχο θέμα της παρακολούθησης του επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη.

Ωστόσο, ο Δ. Κουτσούμπας απέφυγε να πάρει θέση στο ερώτημα αν πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση με αφορμή τα σχετικά γεγονότα, παρόλο που του τέθηκε το σχετικό ερώτημα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΚΚΕ ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο αν εκτιμά πως «στη σκιά αυτής της υπόθεσης, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση, ή πιστεύετε ότι επρόκειτο όντως για “υπηρεσιακό” λάθος χειρισμό, για τον οποίο δεν είχε ενημέρωση το Μέγαρο Μαξίμου;». Απαντώντας, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως «δεν είναι τίποτε άλλο παρά γελοιότητες τα περί “λάθους” και “έλλειψης ενημέρωσης” που επικαλείται η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης». Και πρόσθεσε: «Ποια κυβέρνηση, ποιος πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα έχει στην ευθύνη του και την ΕΥΠ, δεν γνωρίζει την ύπαρξη του θεσμικού πλαισίου το οποίο νομιμοποιεί πρακτικές παρακολούθησης και διευκολύνει ακόμα και τις παράνομες υποκλοπές, όπως στην περίπτωση του Ν. Ανδρουλάκη; Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε ότι “τυπικά” ήταν νόμιμη η παρακολούθηση και η υποκλοπή!».

Καταλήγοντας, ο Δ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε πως όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, έχουν ευθύνη: «το κρίσιμο ζήτημα, λοιπόν, είναι η κατάργηση αυτού του επικίνδυνου πλαισίου, όπως ζητάει μόνο το ΚΚΕ, και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Κι αυτό μπορεί να το επιβάλλει ο λαός με τη δράση και τις πολιτικές του επιλογές. Πολιτικές επιλογές που πρέπει να στρέφονται ξεκάθαρα ενάντια σε όσους εισηγούνται και ψηφίζουν αυτό το σκοτεινό πλαίσιο, όπως είναι η ΕΕ και τα πολιτικά κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)