to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:24 | 07.03.2019

Κοινωνία

Δ. Καρέλλας: Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για το στεγαστικό επίδομα (ηχητικό)

Παράλληλα αναφέρθηκε στους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο και στην ειδική έρευνα του υπουργείου για την «σκληρή αστεγία» η οποία έγινε σε 8 Δήμους της Ελλάδας


Για το στεγαστικό επίδομα για το οποίο χθες υπογράφτηκε η σχετική υπουργική απόφαση και για τη διαδικασία βάσει της οποίας θα δοθεί καθώς η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα και θα υπάρχει αναδρομικότητα μίλησε τον 105,5 Στο Κόκκινο ο Δημήτρης Καρέλλας γενικός γραμματέας Πρόνοιας του Υπ. Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο κ. Καρέλλας εξήγησε στον Στάθη Σχινά ότι το δικαιούνται όσοι βάσει εκκαθαριστικού του 2018 (δηλαδή των εισοδημάτων του 2017) έχουν ετήσιο εισόδημα 7.500 ευρώ συν 3.500 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειάς τους με ανώτατο όριο τις 21.500 ευρώ (5μελής οικογένεια) και ο έλεγχος των στοιχείων για το ποιοι το δικαιούνται θα γίνει βάσει των εκκαθαρισμένων δηλώσεων που έρχονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ο κ. Καρέλλας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης θα πρέπει να έχουν περάσει τα ρολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος του παρόχου της οικία τους στο όνομα τους, για να γίνει η «ταυτότητα ακινήτων».

Παράλληλα αναφέρθηκε στους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο και στην ειδική έρευνα του υπουργείου για την «σκληρή αστεγία» η οποία έγινε σε 8 Δήμους της Ελλάδας και εξήγησε ότι ο αριθμός των ανθρώπων αυτών δεν είναι ο «τερατώδης» που έχουμε στο μυαλό μας. Τόνισε μάλιστα ότι στην πλατφόρμα θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής στεγαστικού επιδόματος με δήλωση του ενδιαφερομένου άστεγου στον δήμο του ή μέσω των κέντρων κοινότητας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)