to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:38 | 22.09.2020

Πολιτική

Δ. Καλαματιανός: Οι πολιτικές ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και βαρύνουν τους αρμόδιους υπουργούς και συνολικά την κυβέρνηση

«Μετά από τέσσερις ολόκληρες ημέρες και μετά την ανάδειξη όσων τραγικών συμβαίνουν στην Καρδίτσα, ξύπνησε η κυβέρνηση και ο κ. Χαρδαλιάς, έσπευσε να πρωταγωνιστήσει, σε νέα επικοινωνιακή φιέστα»


Η δήλωση του Διονύση Καλαματιανού,  Αναπληρωτή Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Ηλείας σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφές στο Νομό Καρδίτσας:

Η επιχείρηση απομάκρυνσης, των εγκλωβισμένων στην Οξυά Καρδίτσας, τέσσερις ημέρες, μετά την καταστροφή που προηγήθηκε, με επικεφαλής μάλιστα τον ίδιο τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά, όχι μόνο αποκαλύπτει την ανυπαρξία του επίσημου κρατικού μηχανισμού, αλλά απαξιώνει και την πυροσβεστική υπηρεσία, που έχει αρμοδιότητα για τις σχετικές ενέργειες.

Μετά από τέσσερις ολόκληρες ημέρες και μετά την ανάδειξη όσων τραγικών συμβαίνουν στην Καρδίτσα, ξύπνησε η κυβέρνηση και ο κ. Χαρδαλιάς, έσπευσε να  πρωταγωνιστήσει, σε νέα επικοινωνιακή φιέστα.

Η επίσκεψη του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή, ήταν εκείνη που ανάγκασε την πολιτική προστασία, να αναλάβει  επιτέλους τις ευθύνες της. 

Η ξεχασμένη περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας από Κυβέρνηση, Περιφέρεια Θεσσαλίας και  λοιπές κρατικές υπηρεσίες, η παντελής απουσία του Δήμου Καρδίτσας είναι παροιμιώδης και δικαίως, προκαλεί το λαϊκό αίσθημα των κατοίκων της περιοχής. 

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να στήνει επικοινωνιακά παιχνίδια, ας φροντίσει να αποκαταστήσει άμεσα τους πληγέντες, δείχνοντας τη στοιχειώδη  κοινωνική και πολιτική υπευθυνότητα.

Στην περίπτωση αυτή, η κυβέρνηση δεν διασώζεται από την καραμέλα της ατομικής ευθύνης.

Οι πολιτικές ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και βαρύνουν τους αρμόδιους υπουργούς και συνολικά την κυβέρνηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)