to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 25.08.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Δ. Καλαματιανός: Αύξηση της απασχόλησης με ταυτόχρονη αύξηση στις ελαστικές μορφές εργασίας

Με την έκθεση που αναρτήθηκε στο ΙΚΑ υπάρχει αύξηση της απασχόλησης, αύξηση της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής απασχόλησης, υπάρχει όμως αύξηση και της πλήρους απασχόλησης, σημείωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Καλαματιανός, μιλώντας στο Κόκκινο, αναφορικά με την έκθεση του ΙΚΑ για τους ασφαλισμένους. Η μεγαλύτερη αύξηση όμως παρατηρείται στις ελαστικές μορφές εργασίας, ανέφερε ακόμα.


Τόνισε πως η αύξηση της απασχόλησης εμφανίζεται στον τομέα του τουρισμού, αλλά και μια γενικότερη βελτίωση.

Ο κ. Καλαματιανός τόνισε ότι η απασχόληση βελτιώνεται, αλλά πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας «για να διαπιστώσει σε ποιες περιπτώσεις ενώ δηλώνεται ωράριο 4ωρο στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι αυτοί να δουλεύουν 8 και πλέον ώρες». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αιμορραγία και στις εισφορές, αλλά και για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποδέχονται την λιγότερη αμοιβή για να έχουν εργασία. Επίσης αντλείται ένα επιχείρημα μέσα από αυτή τη συζήτηση για την αναβίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που δυστυχώς έχουν υπονομευτεί τα τελευταία χρόνια. 

Σε σχέση με τα δάνεια που έπαιρνε το ΙΚΑ κάθε μήνα για να καταβάλει τις συντάξεις, τόνισε ότι «καταβάλλουμε προσπάθεια για να βελτιώσουμε τα οικονομικά του ΙΚΑ και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Το τελευταίο εξάμηνο τα οικονομικά του ΙΚΑ είναι βελτιωμένα σε σχέση με το 2015.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την έκθεση του ΙΚΑ για τους ασφαλισμένους, ο αριθμός των ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 6%, στα οικοδομοτεχνικά έργα κατά 2,10% και στο σύνολο των επιχειρήσεων κατά 5,90%. Αυξητικό, αλλά μικρότερο είναι επίσης το πρόσημο και στη σύγκριση με τον αμέσως επόμενο μήνα, δηλαδή τον Νοέμβριο

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)