to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 18.06.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Χριστόπουλος: Σκεφτείτε να μας ζητούσαν ν' αλλάξουμε το Σύνταγμά μας!

«Με επίγνωση και εμπιστοσύνη στο μέλλον, πρέπει να προχωρήσουμε τη διαδικασία λύσης του Μακεδονικού και σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει αναδίπλωση και κλείσιμο της Ελλάδας στον εαυτό της», δήλωσε ο καθηγητής και Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη. Ο ίδιος χαρακτήρισε την τελετή στις Πρέσπες συγκινητική, λόγω και του ισχυρού συμβολισμού της τοποθεσίας.


«Ο εθνικισμός γεννά εθνικισμό και πιστεύω ακράδαντα ότι η άνοδος του εθνικισμού στην ΠΓΔΜ ήταν αποτέλεσμα του παροξυσμού που επικράτησε στη χώρα μας το 1992 και του αποκλεισμού που επιφυλάξαμε στην γειτονική χώρα. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια ιστορική ευκαιρία να βγούμε από το αδιέξοδο 27 χρόνων που εμείς δημιουργήσαμε. Και προκαλεί μεγαλη απορία η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη που αντί να γίνει ο φιλελεύθερος ηγέτης της συντηρητικής παράταξης, ακολουθεί μια πολιτική που γεννά τέρατα του Φρανκεστάιν, όπως είδαμε και στη συνεδρίαση της Βουλής» ,τόνισε ο Δ. Χριστόπουλος.
 
Αποτιμώντας τα υπέρ και τα κατά της συμφωνίας υπογράμμισε ότι η συμφωνία είναι σαφώς ευνοϊκότερη για την Ελλάδα παρά για την ΠΓΔΜ και ότι το δύσκολο έργο το έχει μπροστά του ο Ζάεφ. «Φανταστείτε να μας ζητούσαν ν' αλλάξουμε το Σύνταγμά μας, τί θα γινόταν!» είπε χαρακτηριστικά.
 
«Επειδή όμως μια συμφωνία δεν μπορεί να είναι ταπεινωτική για ένα από τα δύο μέρη, κάτι έπρεπε να πάρουν και οι γείτονες. Και πήραν την γλώσσα (με τη διευκρίνιση ότι πρόκειται για σλαβικής προέλευσης) και την ιθαγένεια. Όσον αφορά τον περιβόητο "αλυτρωτισμό" ο Δ. Χριστόπουλος τόνισε ότι το όνομα σε καμμία περίπτωση δεν είναι όχημα αλυτρωτισμού και αυτό το είχε ξεκαθαρίσει και ο Κων/νος Μητσοτάκης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)